fbpx

Saturday 20 April

LantarenVenster & BIRD presents:

Kandace Springs

Songs for my Father

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€26,- (Pre-sale)

Tickets

De fabulous Kandace Springs vliegt terug naar LantarenVenster dit keer met haar splinternieuwe album ‘Songs For My Father’. De Nashville-born, New York-based zangeres heeft al flinke samenwerkingen onder haar belt zoals Norah Jones, Gregory Porter en David Sanborn en was door Prince himself uitgenodigd om met hem te komen spelen op op de dertigste verjaardag van Purple Rain. Definitely one to watch dus!

Toen Kandace nog een klein meisje in Nashville was, draaide haar vader platen van Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Dusty Springfield. Later luisterde ze naar Nina Simone, Roberta Flack, Sade en Lauryn Hill. Haar vader, een veelgevraagd sessiemuzikant, moedigde haar aan om zelf muziek te gaan maken. Aanvankelijk wilde ze jazzzangeres worden, maar Norah Jones inspireerde haar om ook soul en pop te omarmen. Springs’ debuutalbum Soul Eyes verscheen in 2016 bij Blue Note Records. Op het zeer persoonlijke album The Women Who Raised Me eerde ze veel van haar voorbeelden.

Song For My Farther
Met Songs For My Farther wordt Kandace nog persoonlijker, dit album is niet zomaar een verzameling liedjes; het is een diep persoonlijke ode aan haar vader, de befaamde soulzanger Scat Springs uit Nashville. Met een geplande release voor eind 2023, bestaat dit album uit authentieke nummers, mede-gecreëerd met muzikale genieën die ook met sterren als Adele en Liane La Havas hebben gewerkt. Met haar krachtige vrouwelijke ritmesectie en samenwerkingen met namen als Elena Pinderhughes en Karriem Riggins, staat dit album nu al als een mijlpaal in haar carrière.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Friday 23 February

Dam Swindle

Om de dansvloer in ere te houden op 25 november, verwelkomen we Black Cadmium met hun Detroit-flavoured house geluid, met support van Bound 45.

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!