fbpx

Wednesday 01 November

LantarenVenster & BIRD presents:

Joyce Moreno

at LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€26,- (Pre-sale)

Tickets

De legendarische Braziliaanse zangeres, componist en gitarist Joyce Moreno komt naar Rotterdam! Deze muzikale gigant uit combineert traditionele Braziliaanse sounds met jazz, klassieke en andere invloeden, wat haar tot een unieke stem in de wereld van de Braziliaanse muziek maakt. Dus pak je agenda erbij en omcirkel woensdag 01 november want trust us, you don’t want to miss this!

Joyce Moreno (1948) werd in Rio de Janeiro geboren en heeft een indrukwekkende carrière op haar naam staan. Ze begon met zingen en gitaarspelen in de late jaren ’60 en heeft sindsdien talloze albums uitgebracht. Ook werkte ze samen met de grootste namen in de bossa nova scene zoals Vinicius de Moraes. Haar onconventionele en soms controversiële stem – ze heeft zelfs muziek opgenomen die werd verboden door de militaire dictatuur in Brazilië – en passie voor muziek, leiden tot fantastische albums zoals Joyce en Encontro Marcado. Je hoort duidelijk de invloed van andere grote Braziliaanse artiesten als Tom Jobim en Elis Regina. In de jaren ’80 en ’90 werd Joyce Moreno een cultfiguur en kreeg haar carrière een nieuwe impuls. Haar albums werden opnieuw uitgebracht en ze maakte nieuw werk zoals Samba Jazz & Outras Bossa. Haar optreden in LantarenVenster op 01 november belooft een bijzondere avond te worden gevuld met klassiekers als ‘Feminina‘ en Água e Luz maar ongetwijfeld ook Noord-Amerikaanse jazz standards, zoals ze die zingt op de recentere albums Raiz en Cool.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 31 December

BIRD NYE: LOVE AFFAIR

Kom NYE met ons vieren in BIRD! Over precies twee maanden is het alweer tijd voor het nieuwe jaar. Out with the old in with the new NYE 2023: Love Affair 31 december at BIRD, met alle sounds die je van BIRD mag verwachten.

Kom in zaal 1 dansen op eighties, nineties en zeroes classics, hosted bij Back and Forth. In zaal 2 is het aan FEEL om de ruimte te vullen met de beste Afro sounds. Last but not least een silent disco, hosted bij ons eigen BIRD Beats! Mis het niet.

Saturday 06 January

Bad Habits, Good Intentions

2023 was Better Together! Natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder jullie en daarom heffen wij zaterdag 6 januari graag samen het glas op nog meer guilty pleasures en hoopvolle muzikale beloften in 2024 🥂 It’s a LOVE AFFAIR!

Saturday 13 January

DE NACHT VAN DE NAPOLITAANSE PIZZA

Pizza, pizza en nog eens pizza tijdens onze periodieke hommage aan de Italiaanse fan-favorite! Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere pizza’s voor de ultieme liefhebber. Italiaanse live jazz muziek maakt het feest compleet!