fbpx

Friday 07 April

Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra 

At LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€42,- (Pre-sale)

Tickets

Orkestleider, presentator, boogie-woogie liefhebber Jools Holland is een bekend gezicht in de popmuziek. Met zijn wereldberoemde muziekrevue Later… With Jools Holland brengt hij artiesten van alle werelddelen samen: jong en oud, bekend en onbekend, en werkelijk alle stijlen en genres worden met Jools’ aanstekelijke enthousiasme gepresenteerd.

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

Zelf is Jools ook een gevierd muzikant, in de jaren zeventig maakte hij voor het eerst furore als toetsenist bij Squeeze. Al jaren toert hij met zijn gevierde Rhythm & Blues Orchestra, een altijd veranderende formatie waar steeds nieuwe muzikale gasten bij betrokken zijn. De laatste wapenfeit in Jools’ discografie is Pianola.Piano & Friends, een ode aan het instrument waar de man sinds zijn jeugdjaren in Oost-Londen achter gekluisterd zit.

Vanavond speelt Jools met zijn oude Squeeze bandmaatje Gilson Lavis achter de drums en de bekende soul/R&B zangeres Ruby Turner, bekend van de hit It’s Gonna Be Alright. Jools Holland Rhythm & Blues Orchestra blijft een onverstoord spektakel, en een bevlogen viering van muziek in het algemeen. Poets je dansschoenen voor een onvergetelijke avond in LantarenVenster.

Line up

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Motel Mozaique Concerts en Rotown.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]