fbpx

Sunday 18 October 2015

Up, Close & Personal x Hoelahoep

Jazzy Jeff

Start

23:00

Ticket prices

€ 10,- (very early BIRD) / € 13,- (early BIRD) / € 16,- (pre-sale & door)

Tickets

DJ Jazzy Jeff is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde hiphop-dj’s aller tijden. Heel veel hoeft er eigenlijk ook niet gezegd te worden over zijn turntable skills, die heeft hij tijdens zijn wereldwijde dj-sets al getoond. Voor wie toch meer nodig heeft, denk Jill Scott, Musiq Soulchild, The Roots, Big Daddy Kane, Rhymefest en uiteraard Will Smith.

DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince

Zeg Jazzy Jeff en de meeste mensen denken gelijk aan The Fresh Prince. En inderdaad, als helft van DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince werd hij eind jaren tachtig de mainstream in gekatapulteerd. Met “Parents Just Don’t Understand” en de monsterhit “Summertime” wonnen ze twee Grammy’s (en de dubieuze eer opgenomen te zijn op zo’n beetje iedere zomerhitsverzamelplaat die sindsdien is verschenen). Nadat Will en Jazzy Jeff hun eigen weg waren gegaan, richtte Jazzy Jeff zich steeds meer op r&b en (neo)soul. In zijn eigen productiestudio in Philadelphia werkte hij samen met de allergrootsten: Jill Scott, Musiq Soulchild, Eminem, The Roots, Talib Kweli, Floetry en Rhymefest.

DJ Jazzy Jeff

Na verschillende soloprojecten en mixtapes zit DJ Jazzy Jeff nog steeds niet stil. Met zijn verbluffende dj-sets toert hij de hele wereld over, iets wat hij in 2013 heeft vastgelegd in de webserie The Vinyl Destination. Ook produceert hij nog steeds albums. En zijn laatste wapenfeit: hij verzorgde de scratch overdubs van Straight Outta Compton. En nu komt hij eindelijk naar BIRD voor een exclusieve show!

In de tweede zaal neemt Hoelahoep je mee op een muzikale reis door Zuid-Amerika, waarbij de temperatuur flink zal stijgen. Draai je heupen alvast los en bereid je voor op de dikste dancehalltunes.

Line-up

Zaal 1 (hiphop, breaks, r&b):
DJ Jazzy Jeff
Cypro
Th’Acquisition
JR de Regelneger (mc)

Zaal 2 (reggae, dancehall, Caribbean sounds):
Le’Main
Madbwoy
Junior Kenna (mc)

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Saturday 23 January

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!

Friday 23 October

Becca Stevens

De carrière van singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens is sinds haar optreden op North Sea Jazz festival skyrocket gegaan. Dit […]