fbpx

Friday 23 June 2023

Janne Schra

The ❤️ Is Asymmetrical Tour

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 20,50 (pre-sale) / € 21,- (door)

Tickets

Janne Schra is een echte kunstenares at heart: haar muziek draait om het volgen van haar gevoel en het proces van idee naar uitwerking, waarin ze elke keer een klein duel met zichzelf aangaat. De vorm, ingrediënten of invloeden zijn ondergeschikt aan het eindresultaat, dat altijd ‘eigen’ moet voelen. Op vrijdag 23 juni staat ze in BIRD met een goede dosis jazz en poëzie.

Toen Janne aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht afstudeerde in de richting regie, stond ze op het punt om door te breken als zangeres en songwriter van de band Room Eleven. Van 2004 tot 2010 veroverden ze harten in binnen- en buitenland en toerden ze van Amsterdam tot Montréal en van Johannesburg tot Tokyo. Het succes leek niet op te kunnen, maar zorgde ook voor torenhoge verwachtingen. Tijd om een nieuw hoofdstuk te openen en zo begon Janne haar solo-carrière. Vanaf 2013 bracht Janne albums uit onder haar eigen naam en werkte samen met producer Tobias Fröberg. Haar album ponzo, die ze in 2015 uitbracht, kreeg een 3voor12- en Edison-nominatie en werd in 2018 opgevolgd door ok, dat ze samen met haar band produceerde. Als songwriter doorbrak Janne hiermee de magische grens van 100 liedjes en toerde met ‘Het beste van 75 jaar Janne Schra’ langs de Nederlandse theaters.

The ❤️ is Asymmetrical
Ergens in 2020, terwijl het Edison-winnende album In de Regen gemixt werd, zocht Janne Schra een studio om vocalen in op te nemen. Ze raakte aan de praat met producer Adam Bar-Pereg en ze besloten spontaan om samen wat te schrijven. Het resultaat is The ❤️ is Asymmetrical, een album dat voornamelijk gaat over onderbuikgevoelens en het afschudden van wat de mens niet meer dient of geen echte liefde is.

Line-up
Janne Schra – vocals
Daniel Eskens – bas
Jelte Hering – keys
Laurens Radstake – gitaar
Nicky Hustinx – drums

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.

Thursday 04 July

Blue Note Records: 85th Anniversary Tribute Party

Dit jaar viert Blue Note zijn 85ste verjaardag, en dat is reden genoeg voor Jazzpodium BIRD om dit tijdloze Amerikaanse muzieklabel in het zonnetje te zetten. Samen met DJ Maestro en de Rotterdamse jazzliefhebber en theatermaker Wilfried de Jong, brengen we een eerbetoon aan de muziek van Blue Note met een geweldige line-up van hedendaagse jazzmuzikanten. Kom naar BIRD en vier de rijke geschiedenis van Blue Note Records met ons mee!