fbpx

Thursday 19 October 2023

Islandman

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 21,50 (Pre-sale) / € 22,- (Door)

Tickets

Islandman: een muziektrio in dit rijk maar een fictief personage in werkelijkheid, is een muzikale identiteit, geïnspireerd door een eiland dat niet bestaat. Hoe dromerig dit klinkt, hoe intrigerend hun performances ook zijn. Op donderdag 19 oktober staat Islandman in BIRD!

De reizen van Islandman hebben de band al veel prestaties opgeleverd, waaronder de prijs voor beste band op het Montreux Jazz Festival. De band was eerder ook te gast in de radioshow van Elton John, hostte een Boilerroom en maakt ondertussen reizen over de hele wereld om hun trouwe fanbase meeslepende liveshows te geven.

Islandman neemt invloeden vanuit hun reizen over de wereld en stopt ze in hun muziek, wat te horen is in hun laatst uitgebrachte EP bahar. De scherpe geest van Tolga Böyük in de productie en diepe verhalen in de muziek, Erdem Başer’s psychedelische gitaarriffs die de luisteraars meenemen naar alternatieve werelden, Eralp Güven’s 4-beat gediversifieerde ritmes, maken van Islandman’s optreden een muzikale kliniek, een sjamanistisch ritueel met verzamelde geluiden van de paden die ze bewandelen. Met oprechtheid nemen ze de luisteraars mee op een diepe muzikale reis. Tijdens hun performances openen ze de deur naar alternatieve bestaansvormen en nemen ze hun luisteraars mee op een diepe muzikale reis. Kortom: een ervaring die je niet wilt missen!

View agenda

Have A Look At This

Monday 03 June

Santrofi

“Life has never been easy, so keep moving” luidt de openingszin van Santrofi’s Making Moves, de titelsong van hun nieuwe album. Het zeven zielen rijke collectief uit Accra, Ghana toont ons de roots en toekomst van de HighLife groove. Vers van de pers na de release van het nieuwe album is de band te vinden op het podium van BIRD op 6 juni.

Saturday 08 June

Burna boy vs rema

Let’s go! Zaterdag 8 juni at club BIRD Rotterdam: Burna boy vs Rema. 

Geniet en dans de hele nacht op de afro rhytms van Burna Boy en Rema (ook van artiesten als Oxlade, Wizkid, Omah Lay and many more!🔥

Friday 21 June

Gayance x Rahaan

Gayance, een jazzy house dj die al 10 jaar verschillende zalen uitverkoopt. Rahaan staat bekend om zijn funky en soulvolle house en disco sound.