fbpx

Thursday 19 October

Islandman

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 21,50 (Pre-sale) / € 22,- (Door)

Tickets

Islandman: een muziektrio in dit rijk maar een fictief personage in werkelijkheid, is een muzikale identiteit, geïnspireerd door een eiland dat niet bestaat. Hoe dromerig dit klinkt, hoe intrigerend hun performances ook zijn. Op donderdag 19 oktober staat Islandman in BIRD!

De reizen van Islandman hebben de band al veel prestaties opgeleverd, waaronder de prijs voor beste band op het Montreux Jazz Festival. De band was eerder ook te gast in de radioshow van Elton John, hostte een Boilerroom en maakt ondertussen reizen over de hele wereld om hun trouwe fanbase meeslepende liveshows te geven.

Islandman neemt invloeden vanuit hun reizen over de wereld en stopt ze in hun muziek, wat te horen is in hun laatst uitgebrachte EP bahar. De scherpe geest van Tolga Böyük in de productie en diepe verhalen in de muziek, Erdem Başer’s psychedelische gitaarriffs die de luisteraars meenemen naar alternatieve werelden, Eralp Güven’s 4-beat gediversifieerde ritmes, maken van Islandman’s optreden een muzikale kliniek, een sjamanistisch ritueel met verzamelde geluiden van de paden die ze bewandelen. Met oprechtheid nemen ze de luisteraars mee op een diepe muzikale reis. Tijdens hun performances openen ze de deur naar alternatieve bestaansvormen en nemen ze hun luisteraars mee op een diepe muzikale reis. Kortom: een ervaring die je niet wilt missen!

View agenda

Have A Look At This

Friday 06 October

360 Degrees: 25 years of Rush Hour

Markeer vrijdag 6 oktober in je agenda! 360 Degrees: Rush Hour 25th Anniversary with Antal + Precious Bloom & Another Taste live | Charmaine + Paulão + Arp Frique club staan namelijk in BIRD.
We are exited! De iconische Rush Hour Records komen hun 25-jarige jubileum hier bij ons in BIRD vieren. Waarbij onder andere Precious Bloom & Another Taste zich bij Antal voegt om de sfeer op het verjaardagsfeestje te bepalen!

Saturday 07 October

Stavroz

Begonnen als DJ’s, uitgebreid naar een band, mengt Stavroz de werelden van EDM en acoustiek samen. Op zaterdag 07 oktober in BIRD!

Sunday 15 October

BCUC

BCUC

Activistische psychedelica en plezierige afrobeat, dat is Bantu Continua Uhuru Consciousness, kortweg BCUC. Zie BCUC 15 oktober in BIRD!