fbpx

Monday 04 November

The Herbaliser

Start

Doors 20:00 | Start 20:30

Ticket prices


€22 (excl. servicekosten)

Tickets

Guess who’s back? The Herbaliser komt naar Rotterdam! Na drie jaar uit elkaar geweest te zijn, komt de originele nu weer samen. Maandag 04 november staan ze met hun funky hip-hop songs in BIRD! Een unieke kans om ze weer als van ouds op te zien treden, dus zorg dat je erbij bent.

In januari 1995 debuteerden Ollie Teeba en Jake Wherry, bekend als The Herbaliser, met hun single ‘The Real Killer’ op Ninja Tune. Beïnvloed door de hiphopcultuur zochten ze naar funky samples uit jazz-, soulplaten en oude soundtracks, wat hun geluid definieerde. Hun eerste LP, ‘Remedies’, vestigde hen binnen de Ninja Tune-selectie. In 1996 breidden ze uit naar een 8-koppige liveband, die debuteerde in George IV in Brixton, en de volgende twee decennia internationaal toerden. In 2020 beëindigde het duo hun samenwerking. In 2021 kondigde Jake Wherry officieel het einde van The Herbaliser aan. Echter, in 2024 is The Herbaliser Band hervormd met de oorspronkelijke leden Ralph Lamb, Andrew Ross, Micah Moody, Patrick Dawes, James Morton, Oliver Parfitt, Conor Cotterill en DJ Ollie Teeba.

Let op dat Jake Wherry in 2024 en daarna geen deel meer zal uitmaken van de band.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 01 September

Rogê

Hij is een voor Latin Grammy genomineerde en door Brazilian Music Awards bekroonde artiest, songwriter en componist en wordt beschouwd […]

Saturday 14 September

Pizza BIRD Rotterdam

De nacht van de Napolitaanse pizza

Ken je onze nacht van de Napolitaanse pizza al? Na vele uitverkochte edities organiseren we weer een Italiaanse nacht op zaterdag 14 september 2024.

Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere Napolitaanse pizza’s en Italiaanse hapjes voor de ultieme Italiaanse liefhebber. Je krijgt een welkomstdrankje, voorgerecht, 5 soorten Napolitaanse pizza’s shared dining en natuurlijk een heerlijke dessert. 

Naast heerlijk eten en goede wijn wordt de avond in BIRD begeleid door een fantastisch muzikale artiest. Een ticket is inclusief een prosecco als Welkomstdrankje, voorgerecht, diverse Napolitaanse pizza’s, Dessert (Italiaanse verrassing) en gratis entree voor de Afterparty!

Sunday 22 September

Caoilfhionn Rose

Caoilfhionn Rose (spreek uit: Keelin Rose) is het wonderkind op het label van UK-nu-jazz-ster Matthew Halsall. Haar muziek is als een hemellichaam bij heldere nacht. Het betovert en laat je zinderend achter. 22 September komt ze met haar band naar Rotterdam!