fbpx

Saturday 22 October

Ghost-Note

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 25,50 (Pre-sale) / € 26,- (door)

Tickets

Drop everything you’re doing! Want op zaterdag 22 oktober staat Ghost-Note opnieuw in BIRD. Deze sound-explosie wordt aangedreven door Snarky Puppy’s multi-Grammy-winning en badass-percussie-duo Robert “Sput” Searight en Nate Werth.

Ghost-Note is sinds de oprichting in 2015 niet meer weg te denken uit de top jazz/funk fusion acts van dit moment. Met een uitgebreide roster met next-level muzikanten, die gespeeld hebben met o.a. Prince, Snoop Dogg, Erykah Badu, Herbie Hancock, Kendrick Lamar en Marcus Miller, duwt de band funkmuziek de toekomst in. Op hun laatste album The Breaks gaat de band all-out. Met ritme op de voorgrond en heavy-hitting beats in de back mixen ze achteloos afrobeat en hiphop met psychedelica en jazz. Zowel The Breaks als hun vorige twee platen; Fortified en Swagism kregen lovende recensies en tikten de #1 spot aan in de iTunes jazz-lijsten. Live gooien ze dit geheel in een stroomversnelling met dansbare grooves, feelgood-vibes en een ghost-busting energie. Dus pak je kans en witness deze paranormale jazz op zaterdag 22 oktober in BIRD.

Line-up

Robert Sput Sesright – drums
Nate Werth – percussion
Dominique Xavier Taplin – keys
Devin Way – percs
Justin Jay Mack McKinney – bass
Peter Knudsen- guitar
Sylvester Onjejiaka – bari sax
Jonathan Mones – alto sax
Mackenzie Green – vocalists

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.