fbpx

Saturday 10 July 2021

Sold Out

NN North Sea Jazz Down Town

ECHT!

Start

17:30 (doors: 17:00)

Ticket prices

€ 32,50 (Ticket for Two)

Sold Out

North Sea Jazz gaat – voor één editie – Down Town, en BIRD is in! In het weekend van 9, 10 en 11 juli presenteert North Sea Jazz concerten in o.a. BIRD, de Doelen, LantarenVenster en RTM Stage. De concerten zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende regels en worden gelijktijdig gratis gestreamd via de North Sea Jazz website. We kicken het off met de Brusselse jazz-futuristen van ECHT!.

Het Brusselse ECHT! wordt gevormd door in jazz geschoolde musici en debuteerde in 2019 met de EP Douf. Daarop staan acht instrumentale nummers, die door zwoele overgangen met elkaar worden verbonden tot een grotere compositie. De sound van ECHT! kenmerkt zich door vette grooves en opvallende manoeuvres. De groep musiceert zoals een dj of producer te werk gaat, met bijvoorbeeld opzwellende baslagen, repeterende samples en geraffineerde transities. Het muzikale spectrum van ECHT! is breed en gaat van elektro naar funk en van hiphop naar futuristische jazz. De leden zijn beïnvloed door onder andere J Dilla, Aphex Twin en Jonwayne. Ook live maakt het kwartet haar concept waar met gitaar, keyboards, drums en bas. ECHT!’s mix van wervelende beats en scherpe offbeat ritmes vormen samen een unieke muzikale collage van geluid, zowel akoestisch als elektrisch.

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Saturday 29 April

Rosie Frater-Taylor

Meet Rosie Frater-Taylor: een 22-jarige zangeres, songwriter en gitariste uit Londen die met een duidelijk doel de grenzen tussen jazz, […]

Saturday 17 June

wiki

WIKI

Rapper Wiki is niet meer weg te denken uit de underground rapscene. Zaterdag 17 juni brengt Wiki zijn effortless flow en dusty-sampled-based beats naar BIRD!

Friday 21 April

hunee

Voor deze editie op vrijdag 14 april hebben we een dj die feest viert met jou aan de andere kant van de dj booth en je meeneemt op een muzikale reis die tijd, plaats en zelf overstijgt: Rush Hour-family Hunee. 360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden.