fbpx

Saturday 10 July 2021

Sold Out

NN North Sea Jazz Down Town

ECHT!

Start

17:30 (doors: 17:00)

Ticket prices

€ 32,50 (Ticket for Two)

Sold Out

North Sea Jazz gaat – voor één editie – Down Town, en BIRD is in! In het weekend van 9, 10 en 11 juli presenteert North Sea Jazz concerten in o.a. BIRD, de Doelen, LantarenVenster en RTM Stage. De concerten zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende regels en worden gelijktijdig gratis gestreamd via de North Sea Jazz website. We kicken het off met de Brusselse jazz-futuristen van ECHT!.

Het Brusselse ECHT! wordt gevormd door in jazz geschoolde musici en debuteerde in 2019 met de EP Douf. Daarop staan acht instrumentale nummers, die door zwoele overgangen met elkaar worden verbonden tot een grotere compositie. De sound van ECHT! kenmerkt zich door vette grooves en opvallende manoeuvres. De groep musiceert zoals een dj of producer te werk gaat, met bijvoorbeeld opzwellende baslagen, repeterende samples en geraffineerde transities. Het muzikale spectrum van ECHT! is breed en gaat van elektro naar funk en van hiphop naar futuristische jazz. De leden zijn beïnvloed door onder andere J Dilla, Aphex Twin en Jonwayne. Ook live maakt het kwartet haar concept waar met gitaar, keyboards, drums en bas. ECHT!’s mix van wervelende beats en scherpe offbeat ritmes vormen samen een unieke muzikale collage van geluid, zowel akoestisch als elektrisch.

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

360 Degrees presents: Chaos in The CBD at BIRD

Chaos In The CBD

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica gemaakt worden. Op 22 oktober 2021, is het de beurt aan niemand minder dan Chaos in The CBD!

Friday 23 December

Kraak & Smaak LantarenVenster

Kraak & Smaak (Live)

Het alom geroemde Leidse producertrio Kraak & Smaak komt terug naar Rotterdam met hun gerenommeerde liveshow! Al sinds het verschijnen van hun debuutalbum Boogie Angst reizen de heren met hun eclectische mix van funk, disco, house en elektronica een decennia lang de hele wereld over.

Sunday 27 November

Jacob Banks

Drop alles wat je aan het doen bent en pak je agenda erbij! Want de singer/songwriter/multi-instrumentalist Jacob Banks komt weer naar Rotterdam! Op zondag 27 november staat dit hedendaags soul-talent in de Maassilo.