fbpx

Saturday 10 July 2021

Sold Out

NN North Sea Jazz Down Town

ECHT!

Start

17:30 (doors: 17:00)

Ticket prices

€ 32,50 (Ticket for Two)

Sold Out

North Sea Jazz gaat – voor één editie – Down Town, en BIRD is in! In het weekend van 9, 10 en 11 juli presenteert North Sea Jazz concerten in o.a. BIRD, de Doelen, LantarenVenster en RTM Stage. De concerten zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende regels en worden gelijktijdig gratis gestreamd via de North Sea Jazz website. We kicken het off met de Brusselse jazz-futuristen van ECHT!.

Het Brusselse ECHT! wordt gevormd door in jazz geschoolde musici en debuteerde in 2019 met de EP Douf. Daarop staan acht instrumentale nummers, die door zwoele overgangen met elkaar worden verbonden tot een grotere compositie. De sound van ECHT! kenmerkt zich door vette grooves en opvallende manoeuvres. De groep musiceert zoals een dj of producer te werk gaat, met bijvoorbeeld opzwellende baslagen, repeterende samples en geraffineerde transities. Het muzikale spectrum van ECHT! is breed en gaat van elektro naar funk en van hiphop naar futuristische jazz. De leden zijn beïnvloed door onder andere J Dilla, Aphex Twin en Jonwayne. Ook live maakt het kwartet haar concept waar met gitaar, keyboards, drums en bas. ECHT!’s mix van wervelende beats en scherpe offbeat ritmes vormen samen een unieke muzikale collage van geluid, zowel akoestisch als elektrisch.

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Friday 17 May

Zeitgeist Freedom Energy Exchange + Wayne Snow

Zeitgeist Freedom Energy Exchange & Wayne Snow

Markeer vrijdag 17 mei in je agenda, want dan komt Zeitgeist Freedom Energy Exchange samen met Wayne Snow terug naar BIRD!

Wednesday 29 May

BBQ Battle: saté

De BBQ battles zijn ook dit jaar weer te bezoeken in de Garden.

Het idee is even simpel als lekker!
2 partijen strijden tegen elkaar. Ze bereiden iets lekkers in een thema. Denk daarbij aan Saté, Burgers, Kip of Vis. De lucky Bastards die erbij aanwezig zijn proeven beide gerechten en wijzen een winnaar aan! Daarnaast valt er van alles te proeven. Dus, kom chillen, terwijl wij voor je grillen.
Komproeven!

In deze editie zal Maleisië zal worden gerepresent door Nora, straight outta Kuala Lumpur! Deze culinaire alleskunner zal je verbazen. Let vooral op de details en de smaken. F-ing lekker gek! zij gaat strijden tegen Franky’s Culinair!
Deze superster is vaste klant op menig food-festival. Draait zn hand niet om voor een Sateetje, of juist wel… naja. Hij zal Indonesië representen. Enak!

Friday 03 May

Marcellus Pittman

Marcellus Pittman, een icoon in de wereld van housemuziek, betovert zijn publiek met zijn unieke mix van house, funk en soul. Malik begon zijn DJ-activiteiten voor universiteitsfeesten, huwelijksrecepties en ‘old schoolfeesten’ begin jaren 90. In 1993 bracht Malik zijn eerste productiewerk uit met het lokale hiphopcollectief “Home Grown”. Vrijdag 3 mei is hij in BIRD.