fbpx

Wednesday 10 May 2023

Donny McCaslin

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 23,50 (Pre-sale) / € 24,- (door)

Tickets

Donny McCaslin de Amerikaanse componist, bandleider en saxofonist komt naar Rotterdam. Om te zeggen dat Donny McCaslin een legend in game, is een understatement. Hij heeft tijdens zijn genre-defying Grammy-genomineerde carrière twaalf solo albums uitgebracht, performende sinds zijn tienerjaren op grote jazzfestivals en werkte samen met verschillende artiesten zoals David Bowie.

McCaslin begon op 12-jarige leeftijd te spelen en trad als tiener op in de band van zijn vibrafonistische vader in Santa Cruz. Op de middelbare school stond hij al meerdere malen op het Monterey Jazz Festival. Nadat hij met een volledige beurs naar het Berklee College of Music ging, werd McCaslin een veelgevraagde speler in New York City. David Bowie zag McCaslin optreden als solist bij het Maria Schneider Orchestra en haalde McCaslins progressieve jazzkwartet binnen dat de visionaire stijlfusie van Blackstar ging definiëren. Zoals David Hadju in The Nation schreef: “Donny McCaslin was David Bowie’s David Bowie.”Bowie beïnvloedde op zijn beurt McCaslin, die alt-rock en jazz versmolt op zijn eerste album met tekst, BLOW uit 2018. In 2023 verschijnt een nieuw album op Edition Records.

Line up
Donny McCaslin – Sax
Jason Lindner – Keyboards
Jonathan Moran – Bass
Zach Danziger – Drums

Sounds like: Marcus Strickland, Kneebody, John Scofield & Vels Trio.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 29 May

NATHAN BADU

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 29 mei is het de beurt aan Nathan Badu!

Thursday 06 June

Raquel Rodriguez

Donderdag 6 juni staat Raquel in BIRD. Raquel Rodriguez, een veelzijdige kunstenaar geboren en getogen in Los Angeles. In 2021 bracht Rodriguez in eigen beheer het langverwachte debuutalbum “Sweet Side” uit, dat opwindende samenwerkingen bevat met artiesten en producers als MXXWLL, III Camille, Matt Johnson (Jamiroquai), Amber Navran (Moonchild), Steve Swatkins (Allen Stone), Nigel Hall (sla) en nog veel meer.

Saturday 15 June

sor

Het is inmiddels weer even geleden dat sor voor het laatst op het podium stond. Zaterdag 15 juni is hij terug in BIRD met ‘Trial (&error)’. Tijdens deze show kan je zijn vertrouwde repertoire verwachten, maar wordt er hier en daar wellicht ook nieuw materiaal getest.