fbpx

Sunday 02 October

BIRD presents:

360 Degrees: Danilo Plessow (MCDE)

DJ-set

Start

20:00

Ticket prices

€ 17,- (Happy BIRD) € 20,- (early BIRD) € 20,- (pre-sale) € 25,- (late BIRD) € 25,50 (door)

Tickets

Happy BIRDday! Je favoriete hang-out onder de Hofbogen bestaat 10 jaar, so we gon’ celebrate! Een decennium lang legendarische optredens, stomende clubavonden en befaamde jamsessies. We sluiten de weekender af op zondag 2 oktober met 360 Degrees: Danilo Plessow (fka Motor City Drum Ensemble) een van de meest getalenteerde en vooruitstrevende dj’s en producers van de hedendaagse housescene!

Danilo werd in 1985 geboren in een kleine stad in het zuiden van Duitsland, maar op jonge leeftijd verhuisde hij naar Stuttgart, Duitslands Motor City. Danilo begon al op zijn zesde met drummen en vijf jaar later maakte hij zijn eigen muziek met een computer en samples. Naast zijn meest bekende alter ego Motor City Drum Ensemble maakt hij ook muziek onder de iets minder bekende pseudoniemen Inverse Cinematics (broken beats), Jayson Brothers (discohouse) en Aphro Pzyko (broken beats). Danilo vermengt hsoul, disco en 90’s chicago- en detroithouse tot een rauw, diep en uiterst dansbaar geheel.

Ook als dj staat Danilo wereldwijd in hoog aanzien. Zo werd hij o.a. gevraagd door DJ-Kicks om een compilatie voor deze befaamde serie te maken en draait hij in clubs en festivals over de hele wereld, van underground favorieten zoals Horst in België tot grote steunpilaren zoals het Montreux Jazz Festival en Coachella. Verwacht op 2 oktober dan ook een breed georiënteerde set die varieert van de afrobeat van Tony Allen en de elektronica van Aphex Twin tot de chicagohouse van Larry Heard en de 70’s soul van James Mason.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 27 September

LETTUCE

Trek je dansschoenen alvast maar aan want LETTUCE komt naar BIRD! De Grammy-nominated 6-koppige band zullen je op 27 september laten shaken met hun mix van funk, hip-hop, rock, psychedelia, jazz, soul, en go-go.

Thursday 29 September

New Cool Collective

Lets party! De enige band die zich na 29 jaar nog steeds nieuw en cool mag noemen, komt naar BIRD! Op donderdag 29 september zullen de heren van New Cool Collective als vanouds de tent afblazen met hun unique mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo!

Friday 30 September

DONNA x Dam Swindle

Vrijdag 30 september vieren wij 10Y BIRD met DONNA x Dam Swindle, samen laten ze BIRD vliegen into dancing heaven! Celebrate with us.