fbpx

Sunday 02 October 2022

BIRD presents:

360 Degrees: Danilo Plessow (MCDE) – POSTPONED!

DJ-set

Start

20:00

Ticket prices

€ 17,- (Happy BIRD) € 20,- (early BIRD) € 20,- (pre-sale) € 25,- (late BIRD) € 25,50 (door)

Happy BIRDday! Je favoriete hang-out onder de Hofbogen bestaat 10 jaar, so we gon’ celebrate! Een decennium lang legendarische optredens, stomende clubavonden en befaamde jamsessies. We sluiten de weekender af op zondag 2 oktober met 360 Degrees: Danilo Plessow (fka Motor City Drum Ensemble) een van de meest getalenteerde en vooruitstrevende dj’s en producers van de hedendaagse housescene!

Danilo werd in 1985 geboren in een kleine stad in het zuiden van Duitsland, maar op jonge leeftijd verhuisde hij naar Stuttgart, Duitslands Motor City. Danilo begon al op zijn zesde met drummen en vijf jaar later maakte hij zijn eigen muziek met een computer en samples. Naast zijn meest bekende alter ego Motor City Drum Ensemble maakt hij ook muziek onder de iets minder bekende pseudoniemen Inverse Cinematics (broken beats), Jayson Brothers (discohouse) en Aphro Pzyko (broken beats). Danilo vermengt hsoul, disco en 90’s chicago- en detroithouse tot een rauw, diep en uiterst dansbaar geheel.

Ook als dj staat Danilo wereldwijd in hoog aanzien. Zo werd hij o.a. gevraagd door DJ-Kicks om een compilatie voor deze befaamde serie te maken en draait hij in clubs en festivals over de hele wereld, van underground favorieten zoals Horst in België tot grote steunpilaren zoals het Montreux Jazz Festival en Coachella. Verwacht op 2 oktober dan ook een breed georiënteerde set die varieert van de afrobeat van Tony Allen en de elektronica van Aphex Twin tot de chicagohouse van Larry Heard en de 70’s soul van James Mason.

View agenda

Have A Look At This

Friday 24 March

LIBERATION ‘soulroots bday bash’

Op vrijdag 24 maart viert Liberation de verjaardag van haar ‘founder’, Soulroots. Voor deze speciale gelegenheid zal hij samen met zijn bestie Ceciel Moyano live op de percussie een all-nighter doen. Verwacht een spiritual journey vol met Afrikaanse House & Melodische Techno voorzien van een Soulful tintje.

Friday 31 March

Mansur Brown

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht […]

Saturday 01 April

Grand opening Garden of BIRD

It’s about time! Op zaterdag 1 april (geen grap) kun jij weer hangen in onze voortuin, Garden of BIRD, en trappen we het terrasseizoen af met een grand opening! Dit doen we met een all-star line-up aan DJ’s. Jij vult je buik met de lekkerste drinks & bites, en de DJ’s vullen de Garden met RnB, hiphop, soul en funky BIRD sounds.