fbpx

Friday 23 February

Dam Swindle

Support Act Perdu, Li-Yu

Start

23:00

Ticket prices

€15,- Happy BIRD
€18,- Pre sale
€20,- Late BIRD

Tickets

Op vrijdag 23 februari verwelkomen wij Dam Swindle in BIRD. Met hun groovy house tunes verbindt het duo allerlei genres en wordt je meegenomen met hun unieke sounds. Van deep tot disco, van tech tot soul, Dam Swindle wil je zeker weten niet missen!

Het Nederlandse duo, Lars Dales en Maarten Smeets, braken al vroeg door in de elektronische muziek scène. Sindsdien zijn ze bekend geworden met maken en spelen van club-ready grooves. Door het verbinden van punten tussen verleden en heden creëren zij een eigen gevoel en unieke storytelling. Dam Swindle’s kijk op housemuziek brengt een gevoel van tijdloosheid en klasse. 

Met een lange lijst vol aan getalenteerde samenwerkingen, waaronder Eric Clapton, John Mayer en Tom Misch, bewijzen ze een brede aanpak op de muziekindustrie. Door het overbruggen van meerdere genres, trekt Dam Swindle aandacht over de hele wereld. De combinatie van zowel oude als nieuwe platen slepen je mee door verschillende tijden, plekken en geluiden. In plaats van zich te beperken tot een bepaalde stemming, doet Dam Swindle beroep op klassieke house, obscure disco, Afrikaanse funk, soulvolle techno en veel daartussenin. Het is om die reden dat hun naam een echte stempel is geworden in de dansmuziekwereld. Wat ze ook doen, dit paar doet het met onweerstaanbare charme.

View agenda

Have A Look At This

Friday 03 May

Marcellus Pittman

Marcellus Pittman, een icoon in de wereld van housemuziek, betovert zijn publiek met zijn unieke mix van house, funk en soul. Malik begon zijn DJ-activiteiten voor universiteitsfeesten, huwelijksrecepties en ‘old schoolfeesten’ begin jaren 90. In 1993 bracht Malik zijn eerste productiewerk uit met het lokale hiphopcollectief “Home Grown”. Vrijdag 3 mei is hij in BIRD.

Tuesday 14 May

Lady Wray

Ze heeft het charisma van een lid van de Jackson 5-familie, maar ook dezelfde vocale kwaliteiten als icoon Aretha Franklin. Dinsdag 14 mei komt de one and only Lady Wray naar BIRD!

Friday 17 May

Zeitgeist Freedom Energy Exchange + Wayne Snow

Zeitgeist Freedom Energy Exchange & Wayne Snow

Markeer vrijdag 17 mei in je agenda, want dan komt Zeitgeist Freedom Energy Exchange samen met Wayne Snow terug naar BIRD!