fbpx

Thursday 09 November 2023

Sold Out

LantarenVenster, BIRD, Rotown en MOMO Concerts presents:

Corinne Bailey Rae

black rainbows

Start

20:00 (doors: 19:00)

Ticket prices

Sold Out

Pinch us! Corinne Bailey Rae betovert LantarenVenster op 9 november! Met een sound doordrenkt van soul, jazz en R&B, heeft deze Britse parel samengewerkt met iconen als John Legend en Herbie Hancock. Haar tracks nemen je mee op een zwoele, muzikale reis. Zet het in je agenda en laat je meeslepen!

De Britse singer-songwriter Corinne Bailey Rae was in juli nog in Rotterdam voor het Diaspora Suite-concert van North Sea Jazz, samen met o.a. het Metropole Orkest. Ruim vijftien jaar geleden verwierf ze bekendheid met haar soulvolle stem en door haar hit ‘Put Your Records On‘. In de jaren daarna bleef de zangeres albums uitbrengen en samenwerken met andere artiesten, waarbij ze een eigen muzikale stijl ontwikkelde. Op 15 september komt haar nieuwe album Black Rainbows uit, een zeer uiteenlopende plaat waarmee ze een totaal andere weg is ingeslagen. Het album is ontstaan uit ontmoetingen met objecten in het Stony Island Arts Bank-museum te Chicago. Aan de hand van de samengestelde collectie van zwarte archieven uit het Amerikaanse verleden verkent Bailey Rae zwarte vrouwelijkheid, bezweringsrituelen, ineenstorting van de tijd, voorouders en muziek als instrument voor deze transcendentie. De singles ‘New York Transit Queen’ en “Peach Velvet Sky‘ kwamen eerder dit jaar uit, en zijn alles wat je niet had verwacht. Denk aan punk maar ook aan moderne dans. Dit wordt een bijzondere avond! 

Pitchfork over Black Rainbows

The English singer-songwriter takes a scuzzy, loud, and political left turn on her gutsy fourth album. It sounds like a departure but feels like a renaissance.

Dit concert wordt georganiseerd door BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Rotown.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 29 May

NATHAN BADU

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 29 mei is het de beurt aan Nathan Badu!

Thursday 06 June

Raquel Rodriguez

Donderdag 6 juni staat Raquel in BIRD. Raquel Rodriguez, een veelzijdige kunstenaar geboren en getogen in Los Angeles. In 2021 bracht Rodriguez in eigen beheer het langverwachte debuutalbum “Sweet Side” uit, dat opwindende samenwerkingen bevat met artiesten en producers als MXXWLL, III Camille, Matt Johnson (Jamiroquai), Amber Navran (Moonchild), Steve Swatkins (Allen Stone), Nigel Hall (sla) en nog veel meer.

Saturday 15 June

sor

Het is inmiddels weer even geleden dat sor voor het laatst op het podium stond. Zaterdag 15 juni is hij terug in BIRD met ‘Trial (&error)’. Tijdens deze show kan je zijn vertrouwde repertoire verwachten, maar wordt er hier en daar wellicht ook nieuw materiaal getest.