fbpx

Thursday 09 November

Sold Out

LantarenVenster, BIRD, Rotown en MOMO Concerts presents:

Corinne Bailey Rae

black rainbows

Start

20:00 (doors: 19:00)

Ticket prices

Sold Out

Pinch us! Corinne Bailey Rae betovert LantarenVenster op 9 november! Met een sound doordrenkt van soul, jazz en R&B, heeft deze Britse parel samengewerkt met iconen als John Legend en Herbie Hancock. Haar tracks nemen je mee op een zwoele, muzikale reis. Zet het in je agenda en laat je meeslepen!

De Britse singer-songwriter Corinne Bailey Rae was in juli nog in Rotterdam voor het Diaspora Suite-concert van North Sea Jazz, samen met o.a. het Metropole Orkest. Ruim vijftien jaar geleden verwierf ze bekendheid met haar soulvolle stem en door haar hit ‘Put Your Records On‘. In de jaren daarna bleef de zangeres albums uitbrengen en samenwerken met andere artiesten, waarbij ze een eigen muzikale stijl ontwikkelde. Op 15 september komt haar nieuwe album Black Rainbows uit, een zeer uiteenlopende plaat waarmee ze een totaal andere weg is ingeslagen. Het album is ontstaan uit ontmoetingen met objecten in het Stony Island Arts Bank-museum te Chicago. Aan de hand van de samengestelde collectie van zwarte archieven uit het Amerikaanse verleden verkent Bailey Rae zwarte vrouwelijkheid, bezweringsrituelen, ineenstorting van de tijd, voorouders en muziek als instrument voor deze transcendentie. De singles ‘New York Transit Queen’ en “Peach Velvet Sky‘ kwamen eerder dit jaar uit, en zijn alles wat je niet had verwacht. Denk aan punk maar ook aan moderne dans. Dit wordt een bijzondere avond! 

Pitchfork over Black Rainbows

The English singer-songwriter takes a scuzzy, loud, and political left turn on her gutsy fourth album. It sounds like a departure but feels like a renaissance.

Dit concert wordt georganiseerd door BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Rotown.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 28 December

Spinvis

Spinvis

Spinvis komt terug naar Rotterdam! Donderdag 28 december presenteert de woordkunstenaar zijn nieuwe album Be-Bop-A-Lula in de Maassilo.

Saturday 06 January

Bad Habits, Good Intentions

2023 was Better Together! Natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder jullie en daarom heffen wij zaterdag 6 januari graag samen het glas op nog meer guilty pleasures en hoopvolle muzikale beloften in 2024 🥂 It’s a LOVE AFFAIR!

Saturday 13 January

DE NACHT VAN DE NAPOLITAANSE PIZZA

Pizza, pizza en nog eens pizza tijdens onze periodieke hommage aan de Italiaanse fan-favorite! Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere pizza’s voor de ultieme liefhebber. Italiaanse live jazz muziek maakt het feest compleet!