fbpx

Thursday 22 February

Book a table
Sold Out

Bongeziwe Mabandla | SOLD OUT

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€17,50 (Pre-sale) / €18,- (Doors)

Sold Out

Bekend als de enigmatische geest van African Soul, is Zuid-Afrika’s Bongeziwe Mabandla een veelvoudig bekroonde artiest die vier geprezen albums heeft opgenomen en op vele nationale en internationale podia heeft opgetreden. Noteer donderdag 22 februari en laat je meevoeren door Bongeziwe’s betoverende klanken en diepe soulful melody’s!

Mabandla’s onderscheidende stem en geluid hebben hem vele onderscheidingen opgeleverd, waaronder de South African Music Award (SAMA) voor Best Alternative Music Album voor zowel Mangaliso als iimini. Zijn live optredens zijn legendarisch en zorgen steevast voor uitverkochte zalen in zowel Zuid-Afrika als daarbuiten. Zijn debuutalbum uit 2012, Umlilo, vestigde zijn naam in de muziekindustrie. In samenwerking met de getalenteerde Tiago Correia-Paulo heeft hij sindsdien drie albums uitgebracht: Mangaliso (2017), iimini (2020) en zijn meest recente, amaXesha (2023).

Met zijn vierde album, amaXesha, treedt Mabandla nog verder op de voorgrond. In een uitgave van The Guardian werd amaXesha benoemd tot Global Album van de Maand. De krant schreef: “Niet langer slechts een interpretatie van Xhosa volksmuziek, plaatst amaXesha Mabandla’s muziek stevig in zijn eigen baan.”

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 17 September

Ibibio Sound Machine

“Pull the Rope”, het nieuwe album van Ibibio Sound Machine, laat de band van Eno Williams en Max Grunhard in een nieuw licht zien. De hoop, vreugde en sensualiteit van hun muziek blijft, maar met een scherpere rand dan hun album “Electricity” uit 2022. Hun vibe verschuift van zonnige festivals naar doorzwete nachtclubs. De sfeer is anders, maar je hebt nog steeds de tijd van je leven. Zorg dat je erbij bent dinsdag 17 september in BIRD!

Saturday 02 November

Karen Nyame KG

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 […]

Saturday 05 October

Young Franco

It’s Franky baby! Australian Young Franco, afkomstig uit Brisbane, is zich aan het vestigen als een van de meest legendarische producers van Australië. Zijn discografie staat op meer dan 180 miljoen streams van alle singles tot nu toe, met meer dan 1 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en drie ARIA Certified Gold-records. Zaterdag 05 oktober staat hij in BIRD!