fbpx

Wednesday 19 June

Book a table
Gratis

Jermaine LUNARK1D & _heART.felt

birdsessions

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Birdsessions is dé plek waar jonge muziekmakers samenkomen en je het geluid van morgen kan ervaren. De intieme jam en samenzijn in BIRD’s café is een favoriet voor Birdies zelf, home-grown artists, regulars, muziekstudenten en anyone that has a beating heart for music.

Jermaine Lunark1d is een veelzijdige zanger/songwriter/producer uit Rotterdam, eerder was hij actief als de frontman van de synth-soul band The Lunar Energy. Samen met Stenly Bernasco, gitarist/songwriter/producer en oprichter van de soul/funk band Omani hebben ze _heART.felt gestart, een band/collectief waarmee ze zijn solowerk naar het podium vertalen.

Met hun blend van R&B, (neo)soul, jazz, hiphop en elektronische invloeden creëren ze een eclectisch geluid dat resulteert in een contrast van emoties. Dit bestaat uit soms psychedelische elementen en door hiphop/dance beïnvloede beats.

Na zijn tijd bij Abbey Road Institute bouwde Jermaine tijdens de pandemie met zijn samenwerkingspartners een muziekstudio in Rotterdam en richtte hij het platform Mooncave op, gericht op het produceren en schrijven voor andere artiesten. Ondertussen schreef hij voortdurend nieuwe muziek en experimenteerde hij met een nieuw geluid, wat uiteindelijk leidde tot de ontwikkeling van dit aankomende soloproject.

Momenteel werkt Jermaine Lunark1d met _heART.felt en andere muzikanten met volledige toewijding aan het project “Sugarcoated Echoes.” Deze EP markeert Jermaine Lunark1d’s eerste solo-uitstap en zal live worden uitgevoerd door _heART.felt.

“Sugarcoated Echoes” reflecteert op de bitterzoete herinneringen en deverhalen die schuilgaan onder de geromantiseerde nostalgie. Hun muziek nodigt uit om mee te reizen op een intrigerende reis door geluid en gevoel.

Line-up:

Jermaine.Lunark1d – Vocals, 

Stenly Bernasco – Guitar

Yannick de Soomer – Bass

Stan de Kwaadsteniet – Keys

Maria Martinez Payà – Percussion

Noam Walle – Session leader

View agenda

Have A Look At This

Friday 21 June

Gayance x Rahaan

Gayance, een jazzy house dj die al 10 jaar verschillende zalen uitverkoopt. Rahaan staat bekend om zijn funky en soulvolle house en disco sound.

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.