fbpx

Friday 11 September 2020

Outdoor Program

Beyond The Beat

Free entrance

Start

Ticket prices

Passe-Partout: Free [sold out]
Foodticket: €15.00
Age: 18+

Tickets

Genre

Tell your friends

BIRD, HipHopHuis & The Notorious IBE proudly present: Beyond the Beat op 11 september. Het programma en de missie van Beyond the Beat plaatsen hiphopcultuur in een bredere context. Via een multidisciplinair programma – live optredens, danswedstrijden, panels en film – willen we context bieden voor de ontwikkeling van hiphopmuziek, cultuur en cross-overs in de loop van de tijd.

Het thema van dit jaar is de rijke muziek-en danscultuur van het Afrikaanse continent. Het gratis programma bestaat uit een dubbelconcert van Joya Mooi en een buitenprogramma met een powertalk met Lynnee Denise en Niki Awandee, een filmscreening van The African Cypher, de Stand for Something Dancebattle. Het programma wordt afgesloten met een reis door hiphops Golden Age met visual DJ’s Off the Wall. All that right here; in de bruisende stad Rotterdam.

Beyond The Beat is onderdeel van Rotterdam Street Culture Weekend en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdamse Festivals.

The Powertalk

Tijdens The Powertalk bespreken special guests Joya Mooi, Lynnee Denise, Nikki Awandee en het publiek inclusiviteit binnen de muziekindustrie, institutioneel racisme en meer. The Powertalk is opgedeeld in een paneldiscussie live bij BIRD & twee talks live op Operator Radio.

Paneldiscussie met Lynnee Denise, Niki Awandee en Joya Mooi [Live at BIRD]
Een gesprek over inclusiviteit vanuit verschillende perspectieven in de internationale muziek- en dansscene. Met Lynee Denise, een DJ en geleerde uit de VS, Niki Awandee, een danseres en organisator uit Zweden en Joya Mooi, een artiest die vertelt over de ervaringen van een nieuwe generatie uit de Afrikaanse diaspora. De lezing is gratis en open voor het publiek bij BIRD.

Lezing door Lynnée Denise [live van Operator Radio]
Een gesprek over machtsdynamiek en uitsluiting in de muziekindustrie. Lynnée Denise is een kunstenaar, schrijver en schola. Ze gebruikt haar dj-cultuur om platformen te creëren waarin muziek uit de Afrikaanse diaspora wordt verkend. Ze onderzoekt en geeft les over de migratie van zwarte cultuur, mensen en ideeën via een interdisciplinaire aanpak: workshops, lezingen en presentaties. De lezing is op de dag van het festival live te volgen vanuit Operator Radio.

Q&A met Lee Stuart over BLKNWS van Kahlil Joseph [Live From Operator Radio]
Lee Stuart coördineerde een samenwerking tussen Bonnenfantenmuseum, Oscam en HipHopHuis om Kahlil Joseph’s BLKNWS tentoon te stellen. Met betrekking tot de lancering van BLKNWS bij HipHopHuis, vertelt Lee over het werk van Kahlil Joseph, het ondergrondse museum en zijn benadering om zijn publiek te bereiken. De Q&A is is op de dag van het festival live te volgen vanuit Operator Radio.

Filmscreening: The African Cypher

The African Cypher (2012, 89′) is een award-winning documentaire over streetdance in Zuid-Afrika. Regisseur Bryan Little gebruikt de energie van diverse dansstijlen, van Pantsula en sBhujwa tot Krump en B-boy, en brengt dit op duizelingwekkende wijze in beeld. De dansers laten zien hoe de kunst van dans hun leven heeft veranderd – en deze hoop door middel van training en mentoring doorgeven aan jongeren. The African Cypher is een unieke filmische ervaring die de lichamelijke en emotionele reis van de danser verkent. Of zoals Tom London, Soweto’s Finest, het zegt: ‘When we dance we find purpose with our bodies…’

LET OP: Voor dit event gebruiken we koptelefoons. Borg is €10 euro per koptelefoon en betaal je bij de entree. Neem dus gepast en contant geld mee, dit krijg je na afloop terug.

Stand for Something dancebattle (Supported by Ruyzdael)

Als je naar de urban dansstijlen van vandaag kijkt, valt de invloed van de Afrikaanse cultuur op. De manier waarop urban dansers van vandaag bewegen en reageren op de muziek, is geworteld in eeuwenoude danstradities die deel uitmaken van verhalen, muzikale ritmes, klanken en ceremonies over het hele Afrikaanse continent. In de “All Styles & Afro Dance Battle” worden dansers uit alle verschillende urban dansstijlen uitgedaagd om hun battle performance te combineren met een rijke selectie aan traditionele en hedendaagse Afrikaanse muziek gespeeld door DJ Lucas Benjamin, live muzikanten en beatmakers.

 De Battle wordt gejureerd door Niki Awandee uit Zweden, Samantha Mavinga uit België en Nedda Sou en Kelly Bigirindavyi uit Nederland. Host voor de Battle is MC Mario Bee uit Rotterdam.

Afterparty The Golden Age of Hiphop

Visual DJ’s Off The Wall brengen deze editie een ode aan de hiphopcultuur. Verwacht rauwe vibes, en dansvloerbangers van Eric B. & Rakim, Public Enemy, N.W.A., De La Soul, A Tribe called Quest, KRS-One, Run D.M.C., LL Cool J, Big Daddy Kane, Nas, Snoop Doggy Dogg, Wu-Tang Clan & many more.

Food

We hebben de perfecte line-up om je hongerige buik te vullen! Vers van de grill hebben we:

Entrance

Outdoor Program [free entrance] [sold out] [16:30 – 22:30]
Bestaande uit: De Powertalk w/ Joya Mooi, Lynnee Denise & Nikki Awandee, Filmscreening: The African Cypher, “Stand For Something” All Styles & Afro Dance Battle (Supported by Ruyzdael).

Afterparty The Golden Age of Hiphop [sold out] [23:00 – 02:00]
Voor de afterparty zijn aparte gratis tickets aangemaakt bestaande uit Ticket for Two (twee personen) & Ticket for Four (vier personen).

Foodticket
Prijs per foodticket is € 15,00 en is alleen geldig in combinatie met een festivalpasse-partout


View agenda

Have A Look At This

Friday 08 December

Hunna Bird Call

De Black Soil Film Festival Closing Party geven we geheel in HUNNA-stijl in BIRD, Rotterdam. Zorg dat je erbij bent op 8 december.

Sunday 31 December

BIRD NYE: LOVE AFFAIR

Kom NYE met ons vieren in BIRD! Over precies twee maanden is het alweer tijd voor het nieuwe jaar. Out with the old in with the new NYE 2023: Love Affair 31 december at BIRD, met alle sounds die je van BIRD mag verwachten.

Kom in zaal 1 dansen op eighties, nineties en zeroes classics, hosted bij Back and Forth. In zaal 2 is het aan FEEL om de ruimte te vullen met de beste Afro sounds. Last but not least een silent disco, hosted bij ons eigen BIRD Beats! Mis het niet.

Saturday 06 January

Bad Habits, Good Intentions

2023 was Better Together! Natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder jullie en daarom heffen wij zaterdag 6 januari graag samen het glas op nog meer guilty pleasures en hoopvolle muzikale beloften in 2024 🥂 It’s a LOVE AFFAIR!