fbpx

Friday 05 April

Amina

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€17,- (Pre-sale) / €17,50 (Door)

Tickets

Amina schrijft liedjes die zich met woorden en akkoorden recht in de harten van de luisteraars kan boren. Afgelopen jaar ging haar single ‘Gebruiksaanwijzing’ viral toen het werd gedeeld door bekende boyband BTS. Daarna belandde de zangeres in een stroomversnelling. Haar nummer werd een miljoen keer beluisterd, ze mocht aanschuiven bij talkshows en optreden. Op vrijdag 05 april komt ze naar BIRD!

De Utrechtse songwriter en zangeres Amina snapte op jonge leeftijd al dat muziek haar als kompas door het leven zou leiden. Tijdens haar muziekstudie in
Denemarken in 2019 zorgde de heimwee ervoor dat ze in haar moedertaal ging
schrijven. Ze vond haar weg terug naar Nederland waar ze op het conservatorium in Rotterdam aangenomen werd. Haar talent manifesteerde zich al direct bij haar debuutsingle ‘Morgen’, die te midden van de onzekerheid van de corona crisis precies de juiste snaar raakte bij veel luisteraars. Een liedje dat ze geheel op eigen houtje uitbracht, werd opgepikt door een aantal media, onder meer 3FM, Radio Veronica, NPO1 en Zapplive.

Amina schrijft kwetsbare en energieke nederpop die zich met woorden en akkoorden recht in de harten van de luisteraars kunnen boren. Met haar krachtige stem en charismatische podium aanwezigheid, weet ze iedereen te betoveren. Balancerend tussen ‘attitude’ en kwetsbaarheid, weet Amina goed onder woorden te brengen hoe haar generatie zich voelt en doorbreekt ze ‘het perfecte plaatje’ waar iedereen aan lijkt te moeten voldoen in de huidige maatschappij. De verbinding die hierdoor tot stand komt maakt dat veel fans haar inmiddels als een soort grote zus beschouwen. Na voorprogramma’s voor Maan, Meau en Roxeanne Hazes is het nu tijd dat het grote publiek in Nederland en Vlaanderen gaat kennismaken met Amina’s eigen stem en verhaal. In maart 2024 is haar eerste eigen clubtour en brengt ze haar
eerste EP uit.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Friday 05 July

Open Air film: MAVIS! 

In samenwerking met het Black Soil Film Festival presenteert BIRD de documentaire MAVIS! over de gospel-/soulmuzieklegende en burgerrechtenicoon Mavis Staples en haar familiegroep, The Staple Singers. Van de vrijheidsliedjes uit de jaren ’60 en hits als “I’ll Take You There” in de jaren ’70, tot hippe samenwerkingen met Prince en haar recente albums met Jeff Tweedy van Wilco: Mavis is trouw gebleven aan haar culturele roots en heeft haar familie daarbij altijd dichtbij gehouden. Met haar glansrijke carrière heeft zij onderweg miljoenen fans geïnspireerd.

MAVIS! combineert krachtige liveoptredens, zeldzame archiefbeelden en gesprekken met vrienden, collega muzikanten en tijdgenoten, waaronder Bob Dylan, Prince, Bonnie Raitt, Levon Helm, Jeff Tweedy, Chuck D. MAVIS! biedt inzicht in de worstelingen, successen en intieme verhalen van haar opzienbarende reis. Op 75-jarige leeftijd maakt ze de belangrijkste muziek uit haar carrière, wint ze Grammy Awards en bereikt ze een nieuwe generatie fans. Haar boodschap van liefde en gelijkheid is wellicht nu meer dan ooit nodig. Een must see voor liefhebbers van tijdloze soul!

Concert Staple Singers Jr.
Op zaterdag 6 juli organiseert BIRD eveneens het concert van Staple Singers Jr. Hoewel de band geen familie is van Mavis Staples, en de oplettende lezer opmerkt dat er een ‘s’ ontbreekt in hun naam, is deze naam wel degelijk een verwijzing naar The Staple Singers, die wél familie waren van Mavis en haar begeleidingsband vormden destijds. Ook muzikaal vertoont de band genoeg overeenkomsten met hun naamgever, waardoor wij toch een link wilden leggen tussen beide evenementen en onze bezoekers graag de mogelijkheid willen bieden om beide evenementen te bezoeken middels een combiticket. Dus wil je naar de film én het concert, haal dan een combiticket met korting.

Friday 05 July

Beyonce vs. Rihanna

𝓑𝓮𝔂𝓸𝓷𝓬é 𝓿𝓼 𝓡𝓲𝓱𝓪𝓷𝓷𝓪 is back! Op vrijdag 5 juli is er weer een nieuwe editie tussen the Beyhive and the Navy in 𝘽𝙄𝙍𝘿. Haal nu snel je tickets want hier wil je bij zijn! 🎶⁠