fbpx

Sunday 20 November

Sold Out

Alfa Mist

at Maassilo

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

Londonbased producer, pianist, bandleider en rapper Alfa Mist komt terug naar Rotterdam! De multi-instrumentalist brengt op zondag 20 november zijn unieke blend van jazz, hiphop en soul naar de Maassilo.

Of hij nou Sampha’s ‘Plastic 100°C’ covert, je feelings laat bouncen op zijn tune ‘Keep On’ of met Jordan Rakei in de Brownswood Basement jamt: overal dropt Alfa Mist zijn signature jazz-hiphop-groove. Na het ontdekken van jazz via samples in hiphop begon Alfa Mist zijn muzikale reis als grime- en hiphopproducer. Inmiddels zit deze autodidactische pianist en parttime rapper diep in de jazz-scene en geniet hij van de support van o.a. Gilles Peterson, Tom Misch en Jordan Rakei

Alfa Mist mengt melancholische jazzharmonie met alternatieve hiphop en soul. Zijn debuutalbum Nocturne werd door fans en critici lovend ontvangen, evenals opvolger Antiphon dat begin 2017 uitgebracht werd. In 2021 dropte Alfa Mist het concept album Bring Backs, waarin de nummers met elkaar zijn verbonden door een gedicht van Hilary Thomas, dat gaat over de realiteit van het bouwen van gemeenschap in een nieuw land. Gevoel boven perfectionisme. Dit is het credo dat de rusteloze creativiteit van multi-instrumentalist, rapper en producer Alfa Mist drijft.

Dit concert wordt georganiseerd door BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Rotown.

Article

Sicke Sessies van Alfa Mist en Dan Kye

Dan Kye en Alfa Mist zijn beiden fan van live-sessies vol jazz, soul en hiphop, verpakt in soepele beats. Zo […]

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.