fbpx

Thursday 19 September 2019

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Welcome To Detroit

Autumn Residency curated by Nello Biasini

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Autumn is here. Time to turn over a new leaf. En dat doen we met een nieuwe BIRDsessions-residency. Grab your passport, tourguide Nello Biasini neemt je mee op een muzikale trip over de hele wereld. We beginnen in New Orleans, stappen over in Londen, gaan terug naar Detroit en eindigen in hometown Rotterdam.

Detroit

We steken opnieuw de oceaan over (don’t worry, the trip’s free!) en maken ons op om te landen in Detroit, Michigan. Als geboortestad van J Dilla was het iets ‘that needed to be done’ volgens Nello: de hip-hop producer wordt niet voor niets als één van de meest invloedrijke hip-hopartiesten aller tijden gezien. En met collabs met onder andere A Tribe Called Quest, De La Soul, Erykah Badu, The Pharcyde en Common weten we het wel! Be ready voor een live hommage aan de muziek van o.a. J Dilla, soaked met Nello’s eigen signature sound.

Line-up

Anton De Bruin: keys
Damien Roussos: bass
Simone Cesarini: guitar
Alessandro Russo: sax
Nello Biasini: drums & session leader

Autumn Residency Curated by Nello Biasini

Nello’s project voor de Autum Residency heet ‘Welcome To…’. Inspiratie voor de sessies haalt hij uit zijn eigen wereldburger-status.

Houd je zelf ook van (muzikale) trips? Mooi. Dan zien we je – elke – donderdag in BIRD, en vergeet je instrumenten niet! Dit komt er aan:

Interview

Around the world with Nello Biasini

Onze BIRDsessions-programmeur Raluca Baicu sprak Nello alvast over z’n project: een muzikale reis die ons helemaal van New Orleans naar Rotterdam brengt… all aboard!

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 11 February

Nerija BIRD Rotterdam

Nérija

Gooi zeven sleutelfiguren uit de Britse jazz-scene bij elkaar en voilà, Nérija is born. Het dominant vrouwelijke collectief, met o.a. […]

Tuesday 11 February

AMAGUK

Neem drie jazzcats en voeg er een gezonde dosis punkrock aan toe. What do you get? Het Rotterdamse AMAGUK! Onlangs […]

Friday 14 February

Moonchild BIRD Rotterdam

Moonchild

Ga mee op reis naar een wereld waarin spiritual jazz, groovy beats en dromerige synthesizers samensmelten. Na tours met o.a. Jill Scott en The Internet staat L.A’s meest spacey alternatieve r&b-trio Moonchild in BIRD!