fbpx

Friday 29 May 2015

360 Degrees

Theo Parrish

& Awesome Tapes from Africa

Start

23:00

Ticket prices

€ 12,- (early BIRD) / € 16,- (regular)

Tickets

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica gemaakt worden.

Theo Parrish

Niemand kan een dansvloer zo opzwepen als Theo Parrish met zijn unieke mix van disco, soulful house, techno, soul en boogie. Hij groeide op in Chicago, luisterend naar muzikanten als Miles Davis, Nina Simone, Bob Marley, Jimi Hendrix, maar ook George Gershwin. Later verhuisde hij naar Detroit, waar hij een actieve rol speelde in de underground house-scene. Hier groeide hij uit tot de meest veelzijdige dj van de wereld, en waarschijnlijk het universum. Van James Brown via Chaka Khan naar Jackin house: Theo can take it all.

Awesome Tapes From Africa

Met Awesome Tapes From Africa haalt 360 Degrees een zeldzaam verschijnsel in huis: een dj die met cassettebandjes draait. Toen Brian Shimkovitz voor zijn studie in Ghana verbleef leerde hij de West-Afrikaanse cassettetapecultuur kennen. Een cultuur waarin straatverkopers highlife, Afrikaanse disco, leftfield soul en lokale pop verkopen van artiesten die buiten deze regio vrijwel onbekend zijn, maar wel de meest fantastische muziek maken. Shimkovitz begon vanuit zijn enthousiasme voor dit fenomeen vervolgens een blog en een platenlabel onder de naam Awesome Tapes from Africa. Tegenwoordig toert hij als dj de wereld rond met deze bijzondere muziek en zo doet hij ook onze 360 Degrees-party aan.

Naast bovenstaande grootheden zullen Thelonious en lokaal Rotterdams talent Dickie Rosenwater de zaal alvast in de juiste sfeer brengen.

Ticketlink for international guests and/or guests without a Dutch bank account: here

Playlist

Naar het kookpunt met Theo Parrish

Theo Parrish is een van die legendes die je (minstens) een keer gezien moet hebben. Luister maar.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 23 November

Hannah Williams

Fresh off the phone with JAY-Z and straight to BIRD: Hannah Williams & the Affirmations komen naar Rotterdam en spelen o.a. ‘Late Nights & Heartbreak’!

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Wednesday 11 December

Carlton Jumel Smith BIRD Rotterdam

Carlton Jumel Smith