fbpx

Sunday 25 October 2015

Tickets

Son Lux

Support: Olga Bell

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Son Lux heeft met zijn meest recente album Bones een fascinerend kunstwerk gecreëerd. Deze componist en multi-instrumentalist, die eerder al samenwerkte met o.a. Sufjan Stevens, Lorde en Beyoncé-producer Boots, bracht afgelopen zomer het publiek van Into The Great Wide Open en Pukkelpop al in vervoering met zijn betoverende sound. In BIRD is hij precies hetzelfde van plan!

Ryan Lott = Son Lux

De muziekcarrière van Son Lux, toen nog alleen bekend onder de naam Ryan Lott, begon in feite toen hij in 2007 naar New York verhuisde. Hij ging hier aan de slag als componist voor commercials en andere commerciële projecten, iets wat hij nog steeds zo nu en dan doet (bijvoorbeeld voor de films The Disappearance of Eleanor Rigby en Paper Towns). Onder zijn artiestennaam Son Lux begon hij ook eigen muziek uit te brengen. Hij leerde Sufjan Stevens kennen, opende diens shows en vormde met hem en Serengeti het trio Sisyphus. Inmiddels heeft hij al meerdere albums en ep’s op zijn naam staan en werkte hij samen met mensen als Lorde, Beyoncé-producer Boots, Matthew Dear, Busdriver, Vijay Iyer, Nico Muhly, Richard Parry van Arcade Fire en Peter Silberman van The Antlers.

Ingetogen en tegelijkertijd groots en wervelend

Afgelopen juni verraste Son Lux de wereld met de betoverende plaat Bones, waarmee hij langs festivals in heel Europa toerde. De plaat is het eerste resultaat van zijn samenwerking met gitarist en composer Rafiq Bhatia en drummer Ian Chang. Samen zetten ze een bedwelmende show neer, verfijnd, ingetogen en tegelijkertijd groots en wervelend. De nummers zijn kleine kunstwerken van klanken en geluiden en passen perfect bij zijn videoclips, waarin het visuele samensmelt met de breekbare stem van Lott. Wij kunnen in ieder geval niet wachten deze muzikale kunstenaar aan het werk te zien!

Article

Klankkunstenaar Son Lux volgens de kenners

Paper Towns en The Disappearance of Eleanor Rigby gezien? Dan heb je zeker de bezwerende tunes van Son Lux gehoord.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 12 June

Janna-Lagerström-at-BIRD

Janna Lagerström

Dreamy pop zo licht als een veertje en zo breekbaar als glas, dat is Janna Lagerström.

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!

Saturday 13 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: BoogieBall!