fbpx

Sunday 17 April 2016

Tickets

Ryan Shaw

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 15,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Grammy nominee en belichaming van de retrosoul Ryan Shaw kreeg gospel en soul met de paplepel ingegoten. En dat hoor je! Na het succes van debuut This Is Ryan Shaw en de hit ‘It Get’s Better’ verscheen onlangs zijn tweede album, Real Love, met ook hier invloeden van soul, r&b, hedendaagse pop en – uiteraard – gospel. Deze avond in BIRD! Can I get a witness?!

Soulman…

Soul giert door het bloed van Ryan Shaw. De zanger startte zijn carrière met debuut This Is Ryan Shaw, een album met eigen werk én nummers van Wilson Pickett, Bobby Womack en Jackie Wilson. Het leverde hem een Grammy-nominatie op voor Best Traditional R&B Vocal Performance. Billboard deed ook een duit in het zakje door hem een “massive talent” te noemen. In Nederland maakte hij zich in 2009 Shaw onsterfelijk met nummer één-hit ‘It Get’s Better’ die ongeveer elk uur in 3FM’s Glazen Huis werd gedraaid. En dat is logisch: wanneer Ryan begint te zingen, waan je je in de hoogtijdagen van de soul.

… but gospel to the core

Zijn volle, warme stem is een overblijfsel uit zijn jeugd in Georgia waar hij gospel met de paplepel kreeg ingegoten. Het is dus niet gek dat vergelijkingen met soulgrootheden als Sam Cooke, Al Green en Stevie Wonder veelvuldig worden gemaakt. Dat zagen ze op Broadway ook, en dus speelt Shaw dit jaar in Motown The Musical de rol van zijn held Stevie Wonder. Maar eerst komt deze young Wonder naar BIRD. We gaan nummers horen van Real Love, het tweede album dat Shaw uitbracht bij zijn eigen Dynotone Records Label. Invloeden van soul, r&b en zelfs moderne pop zijn volop aanwezig op de plaat, maar deep down blijft Ryan een gospelman. Hoewel wat hij doet misschien een beetje too hot for church is! “I’m very high-energy soul. I get crazy!”

 

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).