fbpx

Tuesday 22 October 2019

Sold Out

LantarenVenster, Motel Mozaique, Rotown & BIRD present

Raphael Saadiq

At Theater Rotterdam

Start

20:30 (doors: 19:00)

Ticket prices

Sold Out

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- en soulicoon staat al jaren garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Op dinsdag 22 oktober 2019 treedt de soulzanger op in Theater Rotterdam, Schouwburg.

Saadiq can do it all. Als bassist speelde hij met Prince tijdens de ‘Parade Tour’, als leadzanger richtte hij rhythm & blues formatie Tony! Toni! Tone! op waarmee hij grote hits scoorde. Op het hoogtepunt stapte Saadiq uit het trio om zich te richten op zijn solocarrière. Z’n solodebuut Instant Vintage (2002) werd vervolgens meteen voor vijf Grammy’s genomineerd, terwijl hij net zonder platencontract bij een grote maatschappij zat!

Zijn laatste album ‘Stone Rollin’ stamt alweer uit 2011; Saadiq was simpelweg te druk bezig met het produceren. Zo produceerde hij muziek voor grootheden als D’Angelo (zijn Grammy-winnende ep ‘Untitled’), The Roots, Snoop Dogg, Mary J. Blige en Erykah Badu. Maar nu werkt de soulzanger terug volop aan zijn eigen muziek, want de geboren performer wil het liefst zo snel mogelijk de bühne weer op met zijn vijfde plaat die nog deze zomer verschijnt: “I love to perform so I want to finish my record so I can go be in front of people.”

Playlist

Raphael Saadiq: A Man Of His Word

Luister mee met de hits die Raphael Saadiq schreef voor verschillende supernova’s in de game.

View agenda

Have A Look At This

Friday 28 February

Ntjam Rosie

Het album Breaking Cycle van de in Kameroen geboren Ntjam Rosie ontving louter lovende kritieken in alle grote dagbladen en muziektijdschriften. Het Engelse Soulandjazz.com riep het album uit tot Soul Album of the week en het eveneens Engelse Echoes Magazine verkoos het tot Beste Soul Album van 2017!

Sunday 01 March

Nona

Ze is nog in haar vroege twenties, maar heeft nu al de warme, rauwe stem van een doorgewinterde vocaliste. Ze […]

Thursday 05 March

Charlotte Dos Santos at BIRD

Charlotte Dos Santos

Donderdag 5 maart komt Charlotte Dos Santos naar BIRD! De sounds van deze Braziliaans-Noorse componiste, producer en vocaliste zijn net […]