fbpx

Tuesday 22 October

Tickets

LantarenVenster, Motel Mozaique, Rotown & BIRD present

Raphael Saadiq

At Theater Rotterdam

Start

20:30 (doors: 19:00)

Ticket prices

€ 32,50 (pre-sale & door)

Tickets

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- en soulicoon staat al jaren garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Op dinsdag 22 oktober 2019 treedt de soulzanger op in Theater Rotterdam, Schouwburg.

Saadiq can do it all. Als bassist speelde hij met Prince tijdens de ‘Parade Tour’, als leadzanger richtte hij rhythm & blues formatie Tony! Toni! Tone! op waarmee hij grote hits scoorde. Op het hoogtepunt stapte Saadiq uit het trio om zich te richten op zijn solocarrière. Z’n solodebuut Instant Vintage (2002) werd vervolgens meteen voor vijf Grammy’s genomineerd, terwijl hij net zonder platencontract bij een grote maatschappij zat!

Zijn laatste album ‘Stone Rollin’ stamt alweer uit 2011; Saadiq was simpelweg te druk bezig met het produceren. Zo produceerde hij muziek voor grootheden als D’Angelo (zijn Grammy-winnende ep ‘Untitled’), The Roots, Snoop Dogg, Mary J. Blige en Erykah Badu. Maar nu werkt de soulzanger terug volop aan zijn eigen muziek, want de geboren performer wil het liefst zo snel mogelijk de bühne weer op met zijn vijfde plaat die nog deze zomer verschijnt: “I love to perform so I want to finish my record so I can go be in front of people.”

Playlist

Raphael Saadiq: A Man Of His Word

Luister mee met de hits die Raphael Saadiq schreef voor verschillende supernova’s in de game.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 04 August

Lee Fields BIRD Rotterdam

Lee Fields

Lee Fields begon zijn carrière zo’n 50 jaar geleden, maar zijn schorre en tegelijkertijd tedere James Brownachtige stem is nog altijd niet weg te denken uit soul- en funkland. 

Saturday 17 August

Clubavond Prince vs Michael Jackon, BIRD

Prince vs Michael

Welke kant kies jij? His royal badness Prince? Of the immortal king of pop, Michael Jackson?

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!