fbpx

Tuesday 14 January

PJ Morton

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 21,50 (pre-sale) / € 22,- (door)
CJP: 17,50 (pre-sale only)

Tickets

Hij klinkt als de zoon van Stevie Wonder, de kleinzoon van Ray Charles en de neef van Musiq Soulchild, zo luidt een van de comments onder het Tiny Desks-concert van PJ Morton. Spijker op z’n kop, vinden wij. Op 17 oktober staat de zanger uit New Orleans in BIRD!

Jarenlang bleef PJ Morton vooral op de achtergrond. Hij schreef en produceerde voor artiesten als India.Arie, Monica en LL Cool J, en werkte nauw samen met ’s werelds grootheden, waaronder Solange en Erykah Badu. Daarnaast tourt hij sinds 2010 de wereld rond als toetsenist van Maroon 5 en werkte hij mee aan drie platen van de band.

Dat PJ ook op eigen kracht een extreem getalenteerd muzikant en zanger is, werd sinds de release van zijn album Gumbo steeds duidelijker. Hij werd sinds 2017 genomineerd voor vijf Grammy’s en mocht er eerder dit jaar eindelijk ook eentje mee naar huis nemen.

Als soloartiest blijft PJ weg van het poppy geluid van Maroon 5. Wél put hij uit de hoogtijdagen van soul en R&B, maar niet zonder eigentijdse twist. Op zijn nieuwe plaat PAUL, naar eigen zeggen zijn meest persoonlijke tot nu toe, snijdt hij onder andere racisme onder het presidentschap van Trump en de dood van Nipsey Hussle aan.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]

Saturday 28 September

Closing Party

Aan al het goede komt een einde… Daarom sluiten wij na een fantastisch zomerseizoen de deuren van Garden of BIRD. Met muziek van onze Garden-dj’s, een goed glas wijn of een cocktail, een pizza uit de houtoven en natuurlijk met jullie!