fbpx

Wednesday 04 July 2018

Last tickets

LantarenVenster, Motel Mozaique, Rotown & North Sea Round Town present

Mavis Staples

in de Rotterdamse Schouwburg

Start

21:00 (doors: 20:30)

Ticket prices

€ 29,50

Last tickets

Woensdag 4 juli staat de legendarische soul- en gospelzangeres Mavis Staples in de Rotterdamse Schouwburg. Al sinds de jaren vijftig staat Mavis aan de top van de soul-voedselketen. In haar begindagen scoorde ze met The Staple Singers hits als ‘I’ll Take You There’ en ‘Let’s Do It Again’.

Later in haar carrière werkte ze samen met grootheden als Bob Dylan, Prince en Curtis Mayfield. Ook vandaag blijven blijven haar samenwerkingen on point: zo gaat ze bar-to-bar met Pusha T en Gorillaz en werkt ze regelmatig samen Wilco-frontman Jeff Tweedy. De laatstgenoemde vervulde een belangrijke rol op Mavis’ laatste album: zijn schrijf- en producing-skills zijn op vrijwel elke track van If All I Was Was Black te vinden. Nummers die ongetwijfeld terug zullen komen tijdens het optreden van de gospel-queen in de Rotterdamse Schouwburg.

Vergeet niet vooraf je huiswerk te doen: scoor gelijk tickets voor de documentaire Mavis! in LantarenVenster.

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door North Sea Round Town. North Sea Round Town is het fringe festival van North Sea Jazz dat van 28 juni t/m 15 juli 2018 neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers.

Playlist

De (badass) collabo’s van Mavis Staples

Check Mavis’ back-to-backs met Pusha T, Gorillaz en Aretha Franklin.

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.

Saturday 20 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.

Thursday 25 April

Judith-Hill-BIRD-Rotterdam

Judith Hill

Ladies & gentlemen, Judith Hill! Haar naam is misschien niet heel bekend, maar haar stem heb je zeker weleens gehoord. […]