fbpx

Saturday 06 February 2016

Martin Lawrence

Ambrose Akinmusire, Mike Aaberg, Thomas Pridgen

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 19,- (pre-sale) / € 22,- (door)
CJP: € 16,- (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Ambrose Akinmusire, Mike Aaberg en Thomas Pridgen kennen elkaar sinds hun jeugd, maar Martin Lawrence is hun eerste muzikale samenwerking. Sinds een eenmalig optreden op het festival Modern Drummer was het project zeven jaar lang een “idea waiting to happen”. And it finally happened: deze avond doen ze BIRD aan, als allereerste in hun gloednieuwe tour.

Ambrose Akinmusire op trompet…

Ambrose Akinmusire won de prestigieuze Thelonious Monk Jazz Competition en de Carmine Caruso Competition. Verliet het podium op North Sea Jazz Festival 2014 niet alleen met een oorverdovend applaus, maar ook met een Paul Acket Award op zak. Gaf zijn debuut, When The Heart Emerges Glistening, uit bij the one and only Blue Note-label. Maakte jazzliefhebbers gek met zijn indrukwekkende trompetsolo’s en imponeerde hiphoppers met zijn bijdrage aan ‘Mortal Man’ op Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly. In andere woorden: Ambrose Akinmusire is the man of the hour in de jazz van vandaag.

Thomas Pridgen op drums…

Thomas ‘Perpetual Solo’ Pridgen komt uit een iets andere muzikale hoek. Dit beest achter de drums heeft lak aan genres en speelt een jazzsolo met hetzelfde gemak als een hardrockconcert. Bekend werd hij als drummer voor rockband The Mars Volta maar hij werkte ook samen met jazztrompettist Christian Scott en zangeres Keyshia Cole. En dan hebben we het nog niet eens over zijn Grammy-nominatie gehad.

…en Michael Aaberg achter het keyboard!

Mike Aaberg speelt al zijn hele leven jazz, r&b en soms zelfs hiphop. Op zijn cv staan samenwerkingen met talloze artiesten: Lalah Hathaway, Derrick Hodge, Fantasia Barrero, DJ Quik, Kenny Garrett, Joshua Redman, Yosvanny Terry, Rahsaan Patterson, Dave Ellis en uiteraard Ambrose Akinmusire en Thomas Pridgen.

Article

Alles klinkt doper met koper

De kersverse lichting saxofonisten maakt zelfs de niet-liefhebbers van jazz warm met nieuwe, experimentele interpretaties van het genre.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 06 November

Angel Bat Dawid BIRD Rotterdam

Angel Bat Dawid

Chicago’s sprituele jazz-savior, Angel Bat Dawid, komt naar Rotterdam! De klarinettist, zangeres en muzikale waarzegster groeide binnen no-time uit tot […]

Sunday 10 November

Christian Scott

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.