fbpx

Thursday 18 July

Gratis

dertig hosts, verspreid over twaalf stages

Eendracht Festival

Start

Start 15:00 uur

Ticket prices

GRATIS

Gratis

Op donderdag 18 juli kun je maar liefst 62 opkomende acts bewonderen tijdens de dertiende editie van hét gratis toegankelijke showcasefestival van Rotterdam, Eendracht Festival. Op het festival ontdek je de topacts binnen muziek, kunst, spoken word en comedy.

“We zijn ontzettend enthousiast om dit jaar opnieuw te laten zien hoeveel creatief talent Rotterdam te bieden heeft,” zegt festivaldirecteur Immanuel Spoor. “Ons gratis toegankelijke programma biedt voor ieder wat wils, en we moedigen iedereen aan om overal een kijkje te nemen en de nieuwe favorieten te ontdekken!”

Eendracht Festival zal plaatsvinden op diverse locaties in Rotterdam, zoals het Eendrachtsplein, Rotown, WORM (twee stages), Slash Gallery, Boomgaardsstraat, Club Centraal, Skatepark Westblaak en meer. Hier vind je gedurende de dag een breed scala aan artiesten en genres. Van spannende optredens van acts als Brunzyn, Andro, Thrilled, Roi Soleil, ADF Antje en Dey.Rey, tot meeslepende spoken word performances van onder andere Luc Howie Duzzith en Lelie Danesh, en indrukwekkende beeldende kunst van Em Gal en Tim Mulder. En ook comedy van onder andere Harvey Cobb en Ciara Murphy zal niet ontbreken.

Over Eendracht Festival
Eendracht Festival is hét Rotterdamse showcase festival. Elke derde donderdag van juli zie je de tofste acts uit Rotterdam en krijg je een inkijkje in de urgente, Rotterdamse scenes. En dat allemaal gratis, midden in de binnenstad.

Sinds vorig jaar wordt er in samenwerking met ruim dertig hosts (waaronder BIRD), verspreid over twaalf stages, dé opkomende artiesten uit de Rotterdamse scenes gepresenteerd. Echt ‘Rotterdams Finest’ dus. Van hiphop tot punk en van drum ’n bass tot house. Maar ook op het gebied van dicht- en beeldende kunst, check je hier de up-and-coming artiesten. Elke stage vertegenwoordigt een scene, gerepresenteerd door een diertje. Één grote beestenboel dus! 

Mis dit unieke en bruisende evenement niet en ontdek wat Rotterdam te bieden heeft! Kom op 18 juli naar het Eendracht Festival en laat je verrassen door het beste wat de stad aan talent te bieden heeft.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 22 October

Chief Adjuah (Christian Scott)

“Jazz’s young style God”, zoals JazzTimes hem omschreef, keert terug naar LantarenVenster op dinsdag 22 oktober!

Saturday 14 December

Michelle David & The True-tones

LantarenVenster, Rotown, BIRD en MOMO Concerts presenteren: MICHELLE DAVID & THE TRUE-TONES, zaterdag 14 december.

Saturday 02 November

Jade Soul

BIRDFEST 2024, drie locaties, twee dagen, één festival! Onder het thema ‘Celebrate the Culture’ komt het festival op vrijdag 01 en zaterdag 02 november terug op de iconische locaties Annabel, BIRD en MONO. Where the sounds of day and night merge into one! Een viering van muziek en cultuur die oude legendes en nieuwe talenten samenbrengt. Op 2 november betreedt niemand minder dan Jade Soul het podium van BIRDfest.