fbpx

Saturday 20 May 2023

Ep Release

Kay Slice

w/ special guests: Sabrina Starke & Peter Somuah

Start

20:30 (Doors: 20:00)

Ticket prices

€14,50 (Pre-sale) / €15,- (Door)

Tickets

Kay Slice is op een muzikale missie. Hij mengt soulvolle hiphop – geïnspireerd door artiesten zoals Anderson Paak en The Roots – met afrobeat geïnspireerd door artiesten zoals Ebo Taylor en Fela Kuti. Zaterdag 20 mei staat de ‘hiphopkid with a Ghana soul’, aka Kay Slice, in BIRD!

Er is geen rechttoe-rechtaan hokje waar Kay Slice’s sound in past, een geluid dat zich vanuit een hiphop-basis uitvouwt in afrobeat en highlife – de aarde  van waaruit de afrobeat ooit ontsproot-, spoken word, funk en soul. Tracks die hij tot nu toe heeft uitgebracht staan bol van de soul: het zijn empowering affirmaties, urgente rap en zang op Ghanese en funk-heavy ritmesecties. Moeiteloos weeft Kay de genres  aan elkaar als soundtrack voor zijn verhaal.

The Uprise

Uprise gaat over op rijzen ondanks verlies, hebzucht en de strubbelingen als independent artist. Het is de missie om je directe omgeving te upliften en een ode aan onze veerkrachtigheid en de mensen die ons voorgingen. Uprise symboliseert een nieuw tijdperk. From Back To Back is de zoektocht, Uprise de aantocht. Het bewijs van een nieuwe balans qua sound. Een roots embracing sound met scherpe slices en meeslepende grooves. De ep is een rijke hybride van genres van het moederland tot de afrodiaspora en van ancient balafon sounds tot afrofuturistic synths. Voor de EP release in de hometown Bird pakt Kay nog grootser uit met twee special guest artists: de soulful & remarkable Sabrina Starke & gifted Ghanees/rotterdamse trompettist Peter Somuah.Lets get down for the Uprise!

Line up

Kay Slice – Vocals/ balafon
Eliando Hatumena – drums
Bryan Manuel – bass
Rotem Gerad – keys
Joey Unitly -Guitar

View agenda

Have A Look At This

Thursday 09 May

Antares Flare & RADIOHOP & Kofi the Unknown

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: […]

Friday 17 May

Zeitgeist Freedom Energy Exchange + Wayne Snow

Zeitgeist Freedom Energy Exchange & Wayne Snow

Markeer vrijdag 17 mei in je agenda, want dan komt Zeitgeist Freedom Energy Exchange samen met Wayne Snow terug naar BIRD!

Monday 03 June

Santrofi

“Life has never been easy, so keep moving” luidt de openingszin van Santrofi’s Making Moves, de titelsong van hun nieuwe album. Het zeven zielen rijke collectief uit Accra, Ghana toont ons de roots en toekomst van de HighLife groove. Vers van de pers na de release van het nieuwe album is de band te vinden op het podium van BIRD op 6 juni.