fbpx

Saturday 03 September 2022

Sold Out

Annabel, BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaïque & Rotown present

Kokoroko

at Annabel

Start

20:30 (doors: 19:00)

Ticket prices

Sold Out

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.

Aangevoerd door bandleidster Sheila Maurice-Grey is Kokoroko een boegbeeld van spiritualiteit en samensmelting. Na een workshop in Kenia ging het eureka-lampje branden bij Maurice-Grey. Ze verzamelde een groot aantal Londense jazzcats om haar heen; saxofonist Cassie Kinoshi, trombonist Richie Seivright, bassist Mutale Chashi, gitarist Oscar Jerome, percussionist Onome Edgeworth, toetsenist Yohan Kebede en drummer Ayo Salawu.

Vanavond gaat het gezelschap op het podium van Annabel schitteren: uiteraard passeert het ultraverslavende hitje Abusey Junction de revue.

Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaïque, LantarenVenster, Rotown, Annabel & BIRD en heeft uitsluitend staanplaatsen.

Support: The Cavemen.

The Cavemen. is een ‘Afrocentrisch beïnvloed’ duo uit Lagos, Nigeria. Bestaande uit Kingsley Chukwudi Okorie (gitarist en zanger) en zijn broer Benjamin Chukwudi James (drummer). The Cavemen. ontwikkelden een genre genaamd ‘Highlife Fusion’ dat combineert highlife, afrobeat, jazz en soul muziek. Sinds hun debuut heeft de band twee studioalbums uitgebracht met de titel Roots en Love and Highlife met ruim 90 miljoen streams en meerdere prijzen.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 08 May

NICK ADEMA’S URBAN CHAOS

Onder leiding van de Canadese trombonist Nick Adema daagt deze Amsterdamse groep de realiteit van het stadse bestaan uit. Uiteraard met niets minder dan jazzmuziek. Deze ‘Urban Chaos’ uit zich in een frenzy van melodische en ritmische vraagstukken. Hun visie en gevoel voor jazz die wordt gevoed door de hedendaagse scene van creatieve muziek creëert hun originele sound.

Thursday 09 May

Antares Flare & RADIOHOP & Kofi the Unknown

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: […]

Friday 17 May

Zeitgeist Freedom Energy Exchange + Wayne Snow

Zeitgeist Freedom Energy Exchange & Wayne Snow

Markeer vrijdag 17 mei in je agenda, want dan komt Zeitgeist Freedom Energy Exchange samen met Wayne Snow terug naar BIRD!