fbpx

Saturday 20 August 2022

Sold Out

Orchestra Baobab

at LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

West-Afrika’s meest iconische band bestaat 50 jaar en onderneemt een Europese tournee om dat te vieren! Op 20 augustus komt de band terug naar Rotterdam voor opnieuw een concert in LantarenVenster.

Eind 2020 bracht het befaamde wereldmuzieklabel World Circuit ter gelegenheid van dit unieke jubileum een vinyl-heruitgave uit van het legendarische album Specialist In All Styles, een tijdloze verzameling van klassieke en dansbare songs die Afro-Cubaanse ritmes fuseren met traditionele Afrikaanse muziek in de kenmerkende stijl van de band.  

Baobab wordt zowel thuis in Senegal als over de hele wereld aanbeden en heeft een speciale plaats in de geschiedenis van de Afrikaanse muziek. Hun verhaal begint in de jaren zestig in het hart van de medina van Dakar en strekt zich uit over de hele wereld en tot in de 21e eeuw, met een briljante verzameling van muzikale persoonlijkheden en een unieke mix van Afro-Latijnse stijlen, internationale popmuziek, West-Afrikaanse griot-muziek, en een West-Afrikaanse nachtclubsfeer van zoete en zangerige ritmes. 

Line-up

Zacharia Koité – zang, conga’s 
Alpha Dieng, Rudolphe Gomis & Cheikh Ibra – zang 
Thierno Koité – altsax, tenorsax 
Wilfrid Zinsou – trombone 
Yahya Fall, Daddy Thioune – gitaar 
Elhadji Malick Sy – bas 
Mamadou Mountaga Koité – drums & timbales 
Moussa Sissokho – conga’s  

View agenda

Have A Look At This

Thursday 02 May

Ruwhel & De Bigi Blues Band

Ruwhel en zijn Bigi Blues Band nemen je mee op een door Caribische hiphop doordrongen blues reis. Donderdag 02 mei staan ze in BIRD als afteract van Typhoon!

Thursday 09 May

Antares Flare & RADIOHOP & Kofi the Unknown

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: […]

Thursday 23 May

Neal Francis

Zijn nummers klinken zorgeloos en losjes, maar de makkelijkste weg heeft Neal Francis nooit gekozen. Donderdag 23 mei komt hij met zijn New Orleans-ritmes, Chicago-blues en jaren ’70 rock ’n roll naar LantarenVenster!