fbpx

Saturday 11 July 2020

Open air film: Mama Africa

At Garden of BIRD

Start

22:00

Ticket prices

€ 9,50

Tickets

Deze zomer organiseert BIRD een serie muziekdocumentaires in de voortuin Garden of BIRD, met op 11 juli de film Mama Africa (2011). De muziekdocumentaire gaat over het leven van Miriam Makeba; zangeres en voorvechtster voor een vrij Zuid-Afrika.

Miriam Makeba was de allereerste Afrikaanse muzikant die uitgroeide tot een internationale ster, onder meer dankzij haar wereldhit “Pata Pata”. Haar muziek beïnvloedde artiesten van over de hele wereld, maar tegelijkertijd bleef ze trouw aan haar Zuid-Afrikaanse roots met een boodschap tegen racisme en armoede. Deze documentaire bevat uniek beeldmateriaal van haar optredens, interviews en privéleven.  Een ode aan het bruisende leven van een van de meest getalenteerde zangeressen en activiste die de twintigste eeuw gekend heeft.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 29 June

New Orleans Soul Food Night

We brengen een eerbetoon aan de swingende soulfoodkeuken van New Orleans met live-muziek, hurricane cocktails, een zinderende afterparty en natuurlijk de beste soulfoodklassiekers.

Saturday 06 July

Staples Jr. Singers

Een unieke kans voor liefhebbers van soul en échte authentieke Black Gospel music: de Staples Jr. Singers vereren BIRD’s podium deze zomer tijdens hun Europese tour. De familie, nu drie generaties aan muzikanten rijker, ademt Gospel en Soul al sinds de seventies. Bless your ears en grijp deze kans getuige te zijn van een onmisbaar stukje van muzikaal erfgoed. 

Sunday 01 September

Rogê

Hij is een voor Latin Grammy genomineerde en door Brazilian Music Awards bekroonde artiest, songwriter en componist en wordt beschouwd […]