Restaurant

De keuken van BIRD is een weerspiegeling van de stad Rotterdam: ongepolijst, eerlijk en een kruispunt van stijlen en culturen. Aan het hoofd van de keuken staat Derk Jan Wooldrik, een chef-kok met een oog voor detail, een voorliefde voor creativiteit in de keuken en een no-nonsense manier van koken.

Sinds mei 2015 is de keuken van BIRD uitgebreid met een houtoven. In de houtoven bereidt onze pizzaiolo Napolitaanse pizza’s. Daarnaast zijn er dagelijks wisselende voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, maar laat je vooral verrassen door onze Chef’s Table: een selectie van verschillende kleine gerechten om te delen. De nadruk ligt altijd op kwaliteit en smaak en er wordt gebruikgemaakt van de beste producten van regionale gespecialiseerde leveranciers. De penen, aardappelen en pastinaken komen van de lokale tuinder en producten als brood, worst en mayonaise zijn allemaal zelfgemaakt.

Liever thuis op de bank eten? De pizza’s van BIRD zijn ook af te halen.

BIRD organiseert regelmatig food events, waarbij lekker eten gecombineerd wordt met bijvoorbeeld muziek of film. Bekijk onze agenda hieronder voor upcoming events. Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen op het fotoblog van onze chef-kok DJ.

Bird classics

Steak

Meatballs

Pizza

“Te gek gegeten.”

–Jules Deelder–

Reserveren

Bij het restaurant van BIRD loop je gewoon naar binnen, reserveren is niet nodig. De keuken is iedere dinsdag t/m zaterdag geopend van 17.30 tot 21.30 uur.

Voor dineren met grote groepen (vanaf tien personen) en voor verhuur stuur je een e-mail naar nina@bird-rotterdam.nl.

De wijnkaart van BIRD vind je hier.

“Wereldkok. Ik sta bij hem met plezier één van mijn nieren af om hem even later – niet te hard, niet te zacht – op mijn bord te zien dampen.”

–Wilfried de Jong–

“Absoluut top. Geweldig en familieachtig.”

–Hugo Borst–

Have A Look At This

Saturday 05 November

Pizza BIRD Rotterdam

De nacht van de Napolitaanse pizza

Pizza, pizza en nog eens pizza. Maar wel de Napolitaanse variant! Havenstad Napels heeft namelijk een behoorlijke reputatie opgebouwd als […]

Friday 30 September

jmsn_hires

JMSN

De sound van de Amerikaanse singer-songwriter en r&b-crooner JMSN was goed voor onder andere vier guest spots op Kendrick Lamars […]

Wednesday 05 October

ndegocello-meshell-538207ec68bbc

Meshell Ndegeocello

Na een uitverkocht concert in BIRD vorig jaar is Meshell Ndegeocello terug in Rotterdam. De Amerikaanse singer-songwriter, bassist, multi-instrumentalist en […]