fbpx

De collabo’s van Meshell Ndegeocello

Van basspelers wordt weleens gezegd dat ze niet graag op de voorgrond treden en liever achter de knoppen zitten dan op het podium staan. Misschien verklaart dat waarom Meshell Ndegeocello, dé boss op de bass, met een onverzadigbare gretigheid de spotlight deelt. Ndegeocello’s vaardigheid als instrumentalist, zangeres, tekstschrijver en rapper in genres als rock, hiphop, funk en jazz maakt haar de favoriete artiest van jouw favoriete artiest. En dat toont (en loont) zich in een ontelbaar aantal features en maar liefst tien Grammy-nominaties. We zetten al haar collabo’s voor je op een rij… of, als je niet van rijtjes houdt, in een playlist. We aim to please!

… featuring Meshell Ndegeocello

Meshell was er vroeg bij. Eind jaren tachtig speelde ze al samen met bands als Prophecy, Rare Essence en Little Benny and the Masters. De kunst van samenwerken zat er dus al ingebakken voordat haar solocarrière startte begin jaren negentig, maar toen ging het ook écht los! Los als in ik-zing-samen-met-Chaka-Khan-, ik-sta-op-het-puntje-van-Mick-Jaggers’-lippen– en ik-zet-de-bas-in-Basement-Jaxx-los. Tussendoor werd ze nog eens gevraagd te spelen met Alanis Morissette, Herbie Hancock en Madonna en nam ze Wild Night, haar grootste succes, op met John Cougar Mellencamp.

Meshell Ndegeocello featuring…

Naast deze featurings zorgde ze zelf ook voor flink wat interessante samenwerkingen. Op Dance of the Infidel bijvoorbeeld stelde ze een allstarcast van jazzmuzikanten samen bestaande uit o.a. Kenny Garrett, Oliver Lake, Wallace Roney en Don Byron. En vorig jaar produceerde Meshell het nieuwe spokenwordalbum van woordkunstenaar Anthony Joseph (vorig jaar live te bewonderen in BIRD).

Meshell heeft achter de coulissen enorm veel bijgedragen aan de muziek. Maar don’t get it twisted, vóór de coulissen mag je haar ook niet missen. Normaliter omringd door de beste artiesten is het eigenlijk een wonder dat we haar in Rotterdam mogen ontvangen. Maar nu ze er toch is, doe er je voordeel mee: op woensdag 5 oktober staat ze live in LantarenVenster!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 18 October

Club BIRD Algemeen

Happy BIRDday

BIRD is jarig en we gon’ Pardie! We vieren ons achtjarig bestaan met onze vrienden: jij! Wat we gaan doen is een verrassing maar neem je zwemkleding mee. We duiken vanavond diep in onze bag of tricks en komen naar boven met gems van Beyonce en Anderson Paak… The JB’s en Drake. the only thing missing is you!

Saturday 19 October

G Love BIRD Rotterdam

G Love

Garrett Dutton, alias G. Love, is inmiddels een kwart eeuw leverancier van zonnige, makkelijk in het gehoor liggend liedjes die sluw de mosterd halen uit alle denkbare Amerikaanse muziekstromingen: blues, hiphop, jazz en funk.

Saturday 23 November

Hannah Williams

Fresh off the phone with JAY-Z and straight to BIRD: Hannah Williams & the Affirmations komen naar Rotterdam en spelen o.a. ‘Late Nights & Heartbreak’!