fbpx

De collabo’s van Meshell Ndegeocello

Van basspelers wordt weleens gezegd dat ze niet graag op de voorgrond treden en liever achter de knoppen zitten dan op het podium staan. Misschien verklaart dat waarom Meshell Ndegeocello, dé boss op de bass, met een onverzadigbare gretigheid de spotlight deelt. Ndegeocello’s vaardigheid als instrumentalist, zangeres, tekstschrijver en rapper in genres als rock, hiphop, funk en jazz maakt haar de favoriete artiest van jouw favoriete artiest. En dat toont (en loont) zich in een ontelbaar aantal features en maar liefst tien Grammy-nominaties. We zetten al haar collabo’s voor je op een rij… of, als je niet van rijtjes houdt, in een playlist. We aim to please!

… featuring Meshell Ndegeocello

Meshell was er vroeg bij. Eind jaren tachtig speelde ze al samen met bands als Prophecy, Rare Essence en Little Benny and the Masters. De kunst van samenwerken zat er dus al ingebakken voordat haar solocarrière startte begin jaren negentig, maar toen ging het ook écht los! Los als in ik-zing-samen-met-Chaka-Khan-, ik-sta-op-het-puntje-van-Mick-Jaggers’-lippen– en ik-zet-de-bas-in-Basement-Jaxx-los. Tussendoor werd ze nog eens gevraagd te spelen met Alanis Morissette, Herbie Hancock en Madonna en nam ze Wild Night, haar grootste succes, op met John Cougar Mellencamp.

Meshell Ndegeocello featuring…

Naast deze featurings zorgde ze zelf ook voor flink wat interessante samenwerkingen. Op Dance of the Infidel bijvoorbeeld stelde ze een allstarcast van jazzmuzikanten samen bestaande uit o.a. Kenny Garrett, Oliver Lake, Wallace Roney en Don Byron. En vorig jaar produceerde Meshell het nieuwe spokenwordalbum van woordkunstenaar Anthony Joseph.

Meshell heeft achter de coulissen enorm veel bijgedragen aan de muziek. Maar don’t get it twisted, vóór de coulissen mag je haar ook niet missen. Normaliter omringd door de beste artiesten is het eigenlijk een wonder dat we haar in Rotterdam mogen ontvangen. Maar nu ze er toch is, doe er je voordeel mee: op zaterdag 11 juni staat ze live in BIRD!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 11 June

Meshell Ndegeocello at BIRD

Meshell Ndegeocello

Na een uitverkochte concerten in Rotterdam in 2015 en 2016 is Meshell Ndegeocello op zaterdag 11 juni terug in BIRD. De Amerikaanse singer-songwriter, bassist, multi-instrumentalist en tienvoudig Grammy-genomineerde werkte samen met iedereen van The Rolling Stones, Madonna en Alanis Morrisette tot Tony Allen, John Medeski, Billy Preston en Chaka Khan en wordt gezien als de grondlegger van de neo-soul.

Thursday 15 September

Son Little

Maak je op voor blues-on-blues-on-blues: Son Little komt naar BIRD! Donderdag 15 september brengt hij zijn nieuwe album ‘aloha‘ en […]

Tuesday 04 October

Children of Zeus

Manchester-based neo-soul-halfgoden Children of Zeus brachten vorig jaar hun buitenaardse mix van hiphop en soul naar een stampvolle zaal op BIRDfest. Op dinsdag 4 oktober keert het duo terug naar Rotterdam voor een intieme clubshow in BIRD.