fbpx

De collabo’s van Meshell Ndegeocello

Van basspelers wordt weleens gezegd dat ze niet graag op de voorgrond treden en liever achter de knoppen zitten dan op het podium staan. Misschien verklaart dat waarom Meshell Ndegeocello, dé boss op de bass, met een onverzadigbare gretigheid de spotlight deelt. Ndegeocello’s vaardigheid als instrumentalist, zangeres, tekstschrijver en rapper in genres als rock, hiphop, funk en jazz maakt haar de favoriete artiest van jouw favoriete artiest. En dat toont (en loont) zich in een ontelbaar aantal features en maar liefst tien Grammy-nominaties. We zetten al haar collabo’s voor je op een rij… of, als je niet van rijtjes houdt, in een playlist. We aim to please!

… featuring Meshell Ndegeocello

Meshell was er vroeg bij. Eind jaren tachtig speelde ze al samen met bands als Prophecy, Rare Essence en Little Benny and the Masters. De kunst van samenwerken zat er dus al ingebakken voordat haar solocarrière startte begin jaren negentig, maar toen ging het ook écht los! Los als in ik-zing-samen-met-Chaka-Khan-, ik-sta-op-het-puntje-van-Mick-Jaggers’-lippen– en ik-zet-de-bas-in-Basement-Jaxx-los. Tussendoor werd ze nog eens gevraagd te spelen met Alanis Morissette, Herbie Hancock en Madonna en nam ze Wild Night, haar grootste succes, op met John Cougar Mellencamp.

Meshell Ndegeocello featuring…

Naast deze featurings zorgde ze zelf ook voor flink wat interessante samenwerkingen. Op Dance of the Infidel bijvoorbeeld stelde ze een allstarcast van jazzmuzikanten samen bestaande uit o.a. Kenny Garrett, Oliver Lake, Wallace Roney en Don Byron. En vorig jaar produceerde Meshell het nieuwe spokenwordalbum van woordkunstenaar Anthony Joseph (vorig jaar live te bewonderen in BIRD).

Meshell heeft achter de coulissen enorm veel bijgedragen aan de muziek. Maar don’t get it twisted, vóór de coulissen mag je haar ook niet missen. Normaliter omringd door de beste artiesten is het eigenlijk een wonder dat we haar in Rotterdam mogen ontvangen. Maar nu ze er toch is, doe er je voordeel mee: op woensdag 5 oktober staat ze live in LantarenVenster!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 11 March

Yung Nnelg

Yung Nnelg, Amsterdammer met Ghanese roots, heeft zich op de kaart gezet als één van ’s lands meest unieke en […]

Friday 25 September

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter! 

Saturday 04 July

Confetti Fest

Ook BIRD trekt er op uit dit festivalseizoen en op 10 augustus strijken we neer in Blijdorp met onze eigen stage. You know it’s good!