fbpx

Friday 29 April 2022

Book a table
Sold Out

YIN YIN

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Sold Out

You won’t be judged als je dacht dat YĪN YĪN een Aziatische band was, maar niets is minder waar! De Limburgse band zet al jaren nietsvermoedende muziekliefhebbers op het verkeerde been met hun psychedelische Thaise funk uit de jaren 60/70 gemixt met disco, funk en elektronica. Vrijdag 29 april nemen zij hun zelfgekroonde ‘Thaichedelic’ sounds mee naar BIRD!

Yves (Bounty Island) en Kees (Baby Galaxy) uit Maastricht mengen traditionele Zuidoost-Aziatische folkloristische nummers met moderne sounds en verfijnen die met discofunk en jaren ’70 psychrock. Het in 2019 uitgebrachte debuutalbum, The Rabbit That Hunts Tigers, bevat een opmerkelijke set songs en een mix van wereldmuziek, disco, funk en elektronica, dat door zowel de pers als het publiek goed werd ontvangen. De band stond datzelfde jaar onder meer op Lowlands en toerde al door diverse Europese landen.

Live is YĪN YĪN een vijfkoppige band, met percussionist Gino Bombrini, die het publiek rockt om de ultieme Thaise psychedelic funk party te bezorgen.

Het concert is verplaatst van woensdag 24 november 2021 naar vrijdag 29 april 2022. Oude tickets blijven geldig.

View agenda

Have A Look At This

Friday 27 January

Gabrielle Kwarteng

Op vrijdag 27 januari 2023 is het tijd voor Gabrielle Kwarteng om de club onder de hofbogen te vullen met haar kracht om dansvloeren in extase te zetten. Deze The Lot Radio resident,  die in het afgelopen jaar vier (?!) keer in de Panorama Bar in Berghain heeft mogen draaien, komt naar Rotterdam om haar mix van classic Chicago house, funk, jazz en disco (plus alles wat je daarnaast nog kan verzinnen) ten toon te stellen aan het publiek. 

Sunday 19 February

Togo All Stars

Elke klank heeft zijn eigen God volgens de voodootraditie en de Togo All Stars zijn meester in het beheersen van […]

Sunday 26 February

cktrl (WEB)

cktrl

Zaterdag 22 oktober staat Ghost-Note in BIRD. Deze sound-explosie wordt aangedreven door Snarky Puppy’s multi-Grammy-winning en badass-percussie-duo Robert “Sput” Searight en Nate Werth.