fbpx

Friday 17 November

LantarenVenster & BIRD presenteren:

Theo Croker

Love Quantum

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 22,- (pre-sale)

Tickets

Let op: Dit concert neemt plaats in LantarenVenster en is een seated concert. Er is vrije stoelkeuze. 

Het is niet zo gek dat Theo Croker al op jonge leeftijd een jazzpurist was: hij is de kleinzoon van de Grammy-winnende trompettist Doc Cheatham en mag de legendarische Donald Byrd tot een van zijn leermeesters rekenen. Pas toen hij na zijn studie zeven jaar in Shanghai doorbracht, leerde hij dat er meer is dan de jazztraditie waar hij mee opgroeide. Als trompettist speelde hij in China overal waar hij kon: in salsabands en met dj’s, in clubs en op tv, en leerde zo zijn spel te injecteren met een variëteit aan nieuwe geluiden.

Als soloartiest maakte Croker een gestage opkomst en heeft hij inmiddels vier albums op zijn naam staan. Met Star People Nation harkte hij de ene na de andere lovende recensie binnen en zijn upcoming album, BLK2LIFE, belooft dit te overstijgen met o.a. features van o.a. Wyclef Jean, Charlotte Dos Santos en Gary Bartz. Ook bij zijn collega’s valt de trompet-virtuoso in de smaak: hij werkte mee aan o.a. Commons Black America Again, J. Cole’s  4 Your Eyez Only en Ari Lennox’ debuutplaat Shea Butter Baby. Zijn muziek is doordrenkt van de jazztraditie, en de invloeden van swing-, bop- en akoestische jazz zijn duidelijk te horen, maar die traditie mengt Croker met elektronische sounds, organische funk, R & B en soul en groove-georiënteerde hiphop. 

Line-up

Theo Croker – trumpet
Mike King – keys
Eric Wheeler – contrabass
Jaylen Petinaud – drums

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 10 October

Immanuel Wilkins

Immanuel Wilkins

Op vrijdag 10 november staat altsaxofonist en componist Immanuel Wilkings, die een altosax bespeelt alsof het ademen is in BIRD.

Tuesday 17 October

JaRon Marshall

JaRon Marshall beschrijft zijn muziek als een huwelijk tussen soul, jazz en hip-hop. De getalenteerde 29-jarige is al ver gekomen: […]

Friday 20 October

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb

Deense jazz sensatie Svaneborg Kardybr komen naar Rotterdam! Vrijdag 20 october staan Svaneborg Kardybr in BIRD!