fbpx

Monday 21 October 2019

Book a table
Sold Out

Slowthai

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Sold Out

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch randje, een broertje dood aan het Britse koningshuis en de meest explosieve optredens die we in tijden hebben gezien.

slowthai groeide in korte tijd uit tot een van de opvallendste opkomende artiesten van Engeland. Van Pitchfork tot The Guardian: de muziekpers raakt maar niet uitgepraat over het unieke geluid van de rapper. Die liefde is niet bepaald wederzijds. slowthai kleedt zich naar eigen zeggen liever tot aan zijn boxer uit op het podium dan dat hij zijn muziek aan een journalist uitlegt.

En ach, zoveel valt er ook niet toe te lichten: de titel van zijn onlangs uitgekomen debuutplaat zegt genoeg. Op Nothing Great About Britain horen we zijn vurige afkeer voor klassenverschillen, rechtse politici en de royal family. Een gevoelige kant heeft slowthai ook. Zo is Ladies een ode aan vrouwen en uit hij op Northampton’s Child de grootste waardering voor zijn moeder. Maar laat dat je vooral niet misleiden; tijdens zijn liveshows is geen ruimte voor zoetsappigheid. Laten we het zo zeggen: als je niet zo van moshpits houdt, kun je op 21 oktober maar beter met een dikke boog om BIRD heen lopen.

Support: KOJAQUE.

Article

Festivalkiller slowthai

Moshpit-machine slowthai breekt festival na festival af. We hebben z’n hardste sets op een rijtje gezet.

Article

BIRD ❤️ COLORS

BIRD ❤️ COLORS. En dat is te merken aan de artiesten die de COLORS-revue passeren. Check hieronder welke COLORS-cats er […]

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 February

Frankie Stew and Harvey Gunn

Zaterdag 24 februari, it’s happening! Frankie Stew en Harvey Gunn rocken BIRD met hun dope hip-hop vibes en electronic beats.

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!

Wednesday 28 February

Bkk with live band

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers.Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Op woensdag 28 februari staat Bkk met zijn live band in BIRD!