fbpx

Friday 18 December 2015

Sarah-Jane

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)
CJP: € 10,- (pre-sale) / € 12,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Sarah-Jane trad tot voor kort op als achtergrondzangeres voor onder anderen Glennis Grace, Sabrina Starke, Rita Marley en Berget Lewis. Maar wie haar zelf een soloshow ziet zingen zou denken dat ze nooit anders deed. Met haar stem als grootste troef zoekt ze de grenzen op tussen slicke neo-soul en rauwe, onversneden funk.

Meer dan alleen backing vocals

Bij Sarah-Jane thuis stonden de soul-, r&b- en Surinaamse platen op repeat. Bezoek ging nooit de deur uit zonder haar te horen zingen en als de telefoon ging wist ze er altijd wel een melodie op te maken. Geen wonder dus dat ze besloot van muziek haar carrière te maken. Dat deed ze door lid te worden van de band The Xperience. Hiermee trad ze op voor onder andere hiphopformatie Zwart Licht en zanger Jayh en stond ze op Lowlands en Noorderslag. Ook verzorgde ze samen met internationale artiesten een aftershow voor D’Angelo. Toch wilde Sarah-Jane het liefst zelf muziek maken. In 2012 verscheen de ep Deigh & Nite, maar twee jaar later, met de release van haar eerste officiële single ‘Psychedelic Love’, brak ze echt door. Radio 6 benoemde haar direct tot Soul & Jazz Talent en ze werd genomineerd voor een Radio 6 Award. Als klap op de vuurpijl bemachtigde ze afgelopen zomer een plek op de line-up van North Sea Jazz Festival, tussen haar helden D’Angelo, Mary J. Blige en Chaka Khan.

Letter to the Moon

De Amsterdamse energiebom is weer in Rotterdam te vinden, in BIRD deze keer. Met haar band en achtergrondzangeressen, maar vooral haar stem die telkens de grens opzoekt, zet ze een grootse, warme show neer. Denk aan de psychedelische gekkigheid van George Clinton, de kracht van Erykah Badu en het broeierige van D’Angelo en je weet hoe deze soulsensatie klinkt. Nu ook single nummer twee, ‘Letter to the Moon’, uit is en een splinternieuwe ep in de maak is kunnen we niet wachten tot we deze Sarah-Jane live mogen aanschouwen.

Line-up

Sarah-Jane: vocals
Stan de Kwaadsteniet: keys
Davy Henket: drums
Ebenezer Yeboah: bas
Altagracia Nortan: backing vocals
Kimberley Janice: backing vocals

 

Interview

Sarah-Jane is eindelijk de baas

Nieuwsgierig geworden naar de dame achter die grote bos krullen en nog grotere stem, reisde BIRD af naar Amsterdam om met Sarah-Jane te kletsen.

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Saturday 23 January

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!

Tuesday 20 October

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Dinsdag 20 oktober daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de […]