fbpx

Friday 31 March

Mansur Brown

Start

20:00 (doors: 19:30)

Ticket prices

€ 22,50 (pre-sale) / € 23,- (door)

Tickets

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht vindt tussen virtuoze precisie en behendige uitingen van emotie. Mansur, geboren in Brixton en nog steeds woonachtig in Zuid-Londen, combineert in zijn kenmerkende compositorische aanpak zijn ingewikkelde, door flamenco beïnvloede gitaar met zijn eigen originele productiewerk, geïnspireerd door de ritmische snap van Timbaland uit de vroege jaren ’00, de swing van Afrobeats en het melancholische sounddesign van Burial. Op vrijdag 31 maart staat hij in BIRD!

De gitaar blijft centraal staan in Mansurs muziek en speelt hij alsof het voor hem gewoon ademhalen is. maar het is zeker niet de enige component. Als songschrijver, producer en multi-instrumentalist grijpt hij op platen als Heiwa uit 2021 naar keyboards, fluit en saxofoon en zingt hij met regelmaat zijn favoriete R&B-nummers. Deze geest van zelfredzaamheid doorkruist alles wat Mansur doet. Daarom heeft hij besloten zijn eigen label AMAI op te richten. Zo kan Mansur op zijn eigen manier en hoe hij dat wilt muziek, film, kunstwerken en zelfs technologie en code uit te brengen. “In de muziekindustrie, houden mensen erg van genres – ze willen dingen definiëren, in hokjes stoppen,” zegt hij. “Een label kunnen beginnen, in dit klimaat waar alles in een hokje zit, geeft me de de vrijheid om te innoveren en concepten te verkennen. Om het op mijn manier te doen.” Van Mansur kan je zo’n beetje al het onverwachtse verwachten. En dat merk je terug in zijn live-shows.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 02 April

Sungazer

Het duo Sungazer staat op zondag 2 april 2023 in BIRD.

Sunday 09 April

BIRDbeats: Silent Disco Easter Sunday

Trek je finest outfit uit de kast en zorg dat je op zondag 9 april je dansschoenen aantrekt, want it’s about to go down! Na een winterslaap, staat de eerste editie BIRDbeats: Silent Disco weer voor de deur. Een paasavond lang genieten van soulvolle hiphop, r&b en funky BIRD sounds in onze Garden of BIRD.

Wednesday 12 April

Michael Mayo

Michael Mayo

Michael Mayo is nu al één van de meest geprezen en veelzijdige stemmen in modern day music. Op woensdag 12 april staat Michael Mayo in BIRD!