fbpx

Friday 31 March 2023

Book a table
Sold Out

Mansur Brown

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht vindt tussen virtuoze precisie en behendige uitingen van emotie. Mansur, geboren in Brixton en nog steeds woonachtig in Zuid-Londen, combineert in zijn kenmerkende compositorische aanpak zijn ingewikkelde, door flamenco beïnvloede gitaar met zijn eigen originele productiewerk, geïnspireerd door de ritmische snap van Timbaland uit de vroege jaren ’00, de swing van Afrobeats en het melancholische sounddesign van Burial. Op vrijdag 31 maart staat hij in BIRD!

De gitaar blijft centraal staan in Mansurs muziek en speelt hij alsof het voor hem gewoon ademhalen is. maar het is zeker niet de enige component. Als songschrijver, producer en multi-instrumentalist grijpt hij op platen als Heiwa uit 2021 naar keyboards, fluit en saxofoon en zingt hij met regelmaat zijn favoriete R&B-nummers. Deze geest van zelfredzaamheid doorkruist alles wat Mansur doet. Daarom heeft hij besloten zijn eigen label AMAI op te richten. Zo kan Mansur op zijn eigen manier en hoe hij dat wilt muziek, film, kunstwerken en zelfs technologie en code uit te brengen. “In de muziekindustrie, houden mensen erg van genres – ze willen dingen definiëren, in hokjes stoppen,” zegt hij. “Een label kunnen beginnen, in dit klimaat waar alles in een hokje zit, geeft me de de vrijheid om te innoveren en concepten te verkennen. Om het op mijn manier te doen.” Van Mansur kan je zo’n beetje al het onverwachtse verwachten. En dat merk je terug in zijn live-shows.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 01 September

Rogê

Hij is een voor Latin Grammy genomineerde en door Brazilian Music Awards bekroonde artiest, songwriter en componist en wordt beschouwd […]

Saturday 14 September

Pizza BIRD Rotterdam

De nacht van de Napolitaanse pizza

Ken je onze nacht van de Napolitaanse pizza al? Na vele uitverkochte edities organiseren we weer een Italiaanse nacht op zaterdag 14 september 2024.

Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere Napolitaanse pizza’s en Italiaanse hapjes voor de ultieme Italiaanse liefhebber. Je krijgt een welkomstdrankje, voorgerecht, 5 soorten Napolitaanse pizza’s shared dining en natuurlijk een heerlijke dessert. 

Naast heerlijk eten en goede wijn wordt de avond in BIRD begeleid door een fantastisch muzikale artiest. Een ticket is inclusief een prosecco als Welkomstdrankje, voorgerecht, diverse Napolitaanse pizza’s, Dessert (Italiaanse verrassing) en gratis entree voor de Afterparty!

Tuesday 17 September

Ibibio Sound Machine

“Pull the Rope”, het nieuwe album van Ibibio Sound Machine, laat de band van Eno Williams en Max Grunhard in een nieuw licht zien. De hoop, vreugde en sensualiteit van hun muziek blijft, maar met een scherpere rand dan hun album “Electricity” uit 2022. Hun vibe verschuift van zonnige festivals naar doorzwete nachtclubs. De sfeer is anders, maar je hebt nog steeds de tijd van je leven. Zorg dat je erbij bent dinsdag 17 september in BIRD!