fbpx

Tuesday 10 October

BIRD & LantarenVenster Presents:

Immanuel Wilkins

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€22,50 (Pre-sale) / €23,- (Door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Immanuel Wilkins is een jonge altsaxofonist en componist die snel naam heeft gemaakt in de hedendaagse jazzwereld. Geïnspireerd door jazzgrootheden als Jason Moran, Kenny Barron en Wynton Marsalis, wordt Wilkins sound omschreven als een uniek geluid met een krachtige, expressieve speelstijl. Het is dan ook niet gek dat Wilkins zichzelf heeft gevestigd als een van de meest veelbelovende nieuwe stemmen in de jazzscene. Op dinsdag 10 oktober zie je deze jazz wunderkind hier in BIRD!

Immanuel Wilkins zette in 2020 de muziekscene op zijn kop met zijn op Blue Note gereleasete debuutalbum Omega. Samen met zijn vaste kwartet, bestaande uit Micah Thomas, Daryl Johns en Kweku Sumbry, wist hij met zijn volwassen geluid en diepgaande composities lovende kritieken te ontvangen van onder andere de New York Times en NPR. Het album werd zelfs bekroond als beste jazzrelease van 2020 en leverde hem een nominatie op voor een NAACP Image Award. Wilkins won aan het einde van het jaar de prestigieuze Letter One Rising Stars Award, waarmee hij zijn status als een veelbelovend talent bevestigde.

In 2022 bracht Wilkins zijn tweede album The 7th Hand op Blue Note uit. Net als zijn eerste release belandde The 7th Hand bovenaan talloze eindejaarslijsten, waaronder die van Jazzwise, NPR, The New York Times, The Financial Times en Jazz Times. Dit opende ook deuren voor tournees voor Wilkins’ Quartet, die door de VS, Canada en Europa hebben getourd met opmerkelijke optredens op festivals zoals het Montreal Jazz Festival, The Monterey Jazz Festival, Umbria, Northsea Jazz Festival, Pori Jazz, Newport en het DC Jazz Festival. Naast het optreden als bandleider blijft Wilkins opnemen en het podium delen met zowel zijn collega’s als zijn langdurige mentoren, waaronder Jason Moran, Kenny Barron, Wynton Marsalis, Bob Dylan, Solange, Joel Ross, Gerald Clayton en Lalah Hathaway om er maar een paar te noemen.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 17 October

JaRon Marshall

JaRon Marshall beschrijft zijn muziek als een huwelijk tussen soul, jazz en hip-hop. De getalenteerde 29-jarige is al ver gekomen: […]

Friday 20 October

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb

Deense jazz sensatie Svaneborg Kardybr komen naar Rotterdam! Vrijdag 20 october staan Svaneborg Kardybr in BIRD!

Wednesday 25 October

The Nest Vol. 3

The Nest vol. 3

In BIRDs nieuwe sonische broeinest joinen vijf upcoming talenten forces verdeeld over zeven samenkomsten. Het resultaat van deze muzikale get-together ervaar je tijdens de try-out i.s.m. North Sea Round Town op maandag 10 oktober én tijdens een performance op BIRDfest.