fbpx

Tuesday 28 November

Everything Is Going To Be OK Tour 2023

GoGo Penguin

at Annabel

Start

20:00 (doors: 19:00)

Ticket prices

€27,50 (Pre-sale)

Tickets

Het sensationele, cinematic break-beat trio GoGo Penguin komt terug naar Rotterdam! De trio staat bekend om zijn akoestische elektronica, vol videogame-bliepjes, glitchy breakbeats, hypnotische melodieën en voortstuwende baslijnen. Denk aan een bedwelmend brouwsel van Aphex Twin tot Ishmael Ensemble, van Debussy tot Sjostakovitsj en Bonobo, tot Kamasi Washington. Geen gewoon pianotrio dus!

Jazztrio GoGo Penguin uit Manchester bestaat uit pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka en drummer Jon Scott. Sinds de release van debuutalbum Fanfares is het behoorlijk snel gegaan met GoGo Penguin. Fanfares ontving alleen maar positieve reviews van onder andere The Guardian, BBC Music en Gilles Peterson. Ook opvolger v2.0 werd door de internationale pers vol lof ontvangen. Bovendien leverde het ze een Mercury Prize-nominatie op, een platendeal bij Blue Note en een lange reeks optredens die onder meer voerde langs het Londense Barbican Centre en Gilles Petersons Worldwide Festival.

New album, who dis?!

Everything Is Going to Be OK is geboren uit een tijd van turbulentie en verlies. Tijdens een persoonlijk moeilijke periode voor de band, inclusief diep persoonlijk verlies en rouw, bood de studio de band een toevluchtsoord van het echte leven. Bruisend van het optimisme van een nieuw begin, met een nieuwe drummer, een nieuw platenlabel en een subtiel vernieuwd en ontwikkeld geluid, luidt de band een meer sonisch bevrijd tijdperk in.

Line-up

Chris Illingworth: Piano
Nick Blacka: Contrabas
Jon Scott: Drums
Joe Reiser: Sound production

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Motel Mozaique Concerts en Rotown.
Sounds like: Aphex Twin, Ishmael Ensemble, Jagga Jazist, Alfa Mist, Bonobo en Kamasi Washington.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 10 October

Immanuel Wilkins

Immanuel Wilkins

Op vrijdag 10 november staat altsaxofonist en componist Immanuel Wilkings, die een altosax bespeelt alsof het ademen is in BIRD.

Tuesday 17 October

JaRon Marshall

JaRon Marshall beschrijft zijn muziek als een huwelijk tussen soul, jazz en hip-hop. De getalenteerde 29-jarige is al ver gekomen: […]

Friday 20 October

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb

Deense jazz sensatie Svaneborg Kardybr komen naar Rotterdam! Vrijdag 20 october staan Svaneborg Kardybr in BIRD!