fbpx

Tuesday 28 November 2023

Everything Is Going To Be OK Tour 2023

GoGo Penguin

at Annabel

Start

20:00 (doors: 19:00)

Ticket prices

€27,50 (Pre-sale)

Tickets

Het sensationele, cinematic break-beat trio GoGo Penguin komt terug naar Rotterdam! De trio staat bekend om zijn akoestische elektronica, vol videogame-bliepjes, glitchy breakbeats, hypnotische melodieën en voortstuwende baslijnen. Denk aan een bedwelmend brouwsel van Aphex Twin tot Ishmael Ensemble, van Debussy tot Sjostakovitsj en Bonobo, tot Kamasi Washington. Geen gewoon pianotrio dus!

Jazztrio GoGo Penguin uit Manchester bestaat uit pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka en drummer Jon Scott. Sinds de release van debuutalbum Fanfares is het behoorlijk snel gegaan met GoGo Penguin. Fanfares ontving alleen maar positieve reviews van onder andere The Guardian, BBC Music en Gilles Peterson. Ook opvolger v2.0 werd door de internationale pers vol lof ontvangen. Bovendien leverde het ze een Mercury Prize-nominatie op, een platendeal bij Blue Note en een lange reeks optredens die onder meer voerde langs het Londense Barbican Centre en Gilles Petersons Worldwide Festival.

New album, who dis?!

Everything Is Going to Be OK is geboren uit een tijd van turbulentie en verlies. Tijdens een persoonlijk moeilijke periode voor de band, inclusief diep persoonlijk verlies en rouw, bood de studio de band een toevluchtsoord van het echte leven. Bruisend van het optimisme van een nieuw begin, met een nieuwe drummer, een nieuw platenlabel en een subtiel vernieuwd en ontwikkeld geluid, luidt de band een meer sonisch bevrijd tijdperk in.

Line-up

Chris Illingworth: Piano
Nick Blacka: Contrabas
Jon Scott: Drums
Joe Reiser: Sound production

Support: Daudi Matsiko
Gebaseerd in Nottingham, Brits-Oegandese singer-songwriter Daudi Matsiko zorgvuldig vervaardigt moderne zij het eerbiedige folk. Handige, melancholische picking herinnerend aan Nick Drake wordt getemperd door hedendaagse percussie en instrumentatie. Matsiko’s vocalen ontlenen hun kracht aan hun schijnbare breekbaarheid. Bij elk lied, zijn bekentenisachtige teksten snijden tot op het bot.

Time schedule

19:00 – 20:00 doors
20:00 – 20:30 support
20:30 – 21:00 Changeover
21:00 – 22:30 Gogo Penguin

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Motel Mozaique Concerts en Rotown.
Sounds like: Aphex Twin, Ishmael Ensemble, Jagga Jazist, Alfa Mist, Bonobo en Kamasi Washington.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.

Thursday 04 July

Blue Note Records: 85th Anniversary Tribute Party

Dit jaar viert Blue Note zijn 85ste verjaardag, en dat is reden genoeg voor Jazzpodium BIRD om dit tijdloze Amerikaanse muzieklabel in het zonnetje te zetten. Samen met DJ Maestro en de Rotterdamse jazzliefhebber en theatermaker Wilfried de Jong, brengen we een eerbetoon aan de muziek van Blue Note met een geweldige line-up van hedendaagse jazzmuzikanten. Kom naar BIRD en vier de rijke geschiedenis van Blue Note Records met ons mee!