fbpx

Saturday 15 August

Book a table
Sold Out

Open Air film: A Tribe Called Quest

At Garden of BIRD

Start

21:30: Doors open | 22:00: Start film

Ticket prices

€9,50 (pre-sale)
€25 (toegang tot alle films)
€30 (borrelpakket: ticket, fles wijn + bitterballen)

Sold Out

Deze zomer organiseert BIRD, in samenwerking met Africadelic, Caribbean Creativity & Pleinbioscoop een serie muziekdocumentaires in de voortuin Garden of BIRD. Met op 15 augustus de film: Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest (2011). Een documentaire over één van de meest invloedrijke rapformaties uit de geschiedenis. En can you watch it? Yes you can!

A Tribe Called Quest is in 1985 opgericht door vier schoolvrienden uit Queens. Q-Tip, Phife Dawg en DJ Ali Shaheed Muhammed zetten een geheel eigen stijl neer die jazz en eclectische samples in de hiphop brachten. Hun albums worden nu nog gezien als meesterwerken in het genre. Gesprekken met de bandleden, collega’s en vrienden over de persoonlijke en muzikale geschiedenis van de band worden gemixt met animaties, archiefbeelden en concertopnamen. De energieke montage roept de sfeer op van de New Yorkse hiphopscene uit de jaren tachtig en negentig.

Afterparty Golden age of hiphop
Aansluitend presenteert de club van 100 een serie videoclipavonden in de meest intieme club van Rotterdam; BIRD. Visual DJ’s Off The Wall brengen deze editie een ode aan de hiphopcultuur. Verwacht dansvloerbangers van Eric B. & Rakim, Public Enemy, N.W.A., De La Soul, A Tribe called Quest, Wu-Tang Clan en meer. Meer info vind je hier

View agenda

Have A Look At This

Sunday 27 September

Ntjam Rosie at BIRD

Ntjam Rosie

Zondag 27 september tovert soulzangeres Ntjam Rosie onze Garden om tot een waar brunch-paradijs. Sit back, relax en geniet van de creaties van onze chef en Rosie’s melodieën.

Saturday 17 October

Bill Withers Tribute at BIRD

A Tribute to Bill Withers

Op zaterdag 17 oktober brengt BIRD met een dinershow een eerbetoon aan soul-legende Bill Withers. In een intieme club-setting geniet […]

Sunday 18 October

Gita Buhari at BIRD

Gita Buhari

Zondag 23 augustus tovert de Rotterdamse zangeres Bita Buhari onze Garden om tot een waar brunch-paradijs. Sit back, relax en geniet van de creaties van onze chef en Gita’s melodieën.