fbpx

Saturday 15 August

Open Air film: A Tribe Called Quest

At Garden of BIRD

Start

21:30: Doors open | 22:00: Start film

Ticket prices

€9,50 (pre-sale)
€25 (toegang tot alle films)
€30 (borrelpakket: ticket, fles wijn + bitterballen)

Tickets

Deze zomer organiseert BIRD, in samenwerking met Africadelic, Caribbean Creativity & Pleinbioscoop een serie muziekdocumentaires in de voortuin Garden of BIRD. Met op 15 augustus de film: Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest (2011). Een documentaire over één van de meest invloedrijke rapformaties uit de geschiedenis. En can you watch it? Yes you can!

A Tribe Called Quest is in 1985 opgericht door vier schoolvrienden uit Queens. Q-Tip, Phife Dawg en DJ Ali Shaheed Muhammed zetten een geheel eigen stijl neer die jazz en eclectische samples in de hiphop brachten. Hun albums worden nu nog gezien als meesterwerken in het genre. Gesprekken met de bandleden, collega’s en vrienden over de persoonlijke en muzikale geschiedenis van de band worden gemixt met animaties, archiefbeelden en concertopnamen. De energieke montage roept de sfeer op van de New Yorkse hiphopscene uit de jaren tachtig en negentig.

Afterparty Golden age of hiphop
Aansluitend presenteert de club van 100 een serie videoclipavonden in de meest intieme club van Rotterdam; BIRD. Visual DJ’s Off The Wall brengen deze editie een ode aan de hiphopcultuur. Verwacht dansvloerbangers van Eric B. & Rakim, Public Enemy, N.W.A., De La Soul, A Tribe called Quest, Wu-Tang Clan en meer. Meer info vind je hier

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 23 September

Jennie Lena

Jennie Lena heeft nogal een CV om u tegen te zeggen: ze zong bij Anouk en Postman, ging mee op […]

Saturday 03 October

blackwave.

Hiphopduo Blackwave. schopt in november tijdens BIRDfest behoorlijk kont, dus een terugkeer naar BIRD – mét nieuw album – kan niet uitblijven. Belgische hiphop is alive and kicking, daar is dit Antwerpse duo het levende bewijs van.

Tuesday 20 October

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Dinsdag 20 oktober daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de […]