fbpx

Saturday 15 August 2020

Book a table
Sold Out

Open Air film: A Tribe Called Quest

At Garden of BIRD

Start

21:30: Doors open | 22:00: Start film

Ticket prices

€9,50 (pre-sale)
€25 (toegang tot alle films)
€30 (borrelpakket: ticket, fles wijn + bitterballen)

Sold Out

Deze zomer organiseert BIRD, in samenwerking met Africadelic, Caribbean Creativity & Pleinbioscoop een serie muziekdocumentaires in de voortuin Garden of BIRD. Met op 15 augustus de film: Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest (2011). Een documentaire over één van de meest invloedrijke rapformaties uit de geschiedenis. En can you watch it? Yes you can!

A Tribe Called Quest is in 1985 opgericht door vier schoolvrienden uit Queens. Q-Tip, Phife Dawg en DJ Ali Shaheed Muhammed zetten een geheel eigen stijl neer die jazz en eclectische samples in de hiphop brachten. Hun albums worden nu nog gezien als meesterwerken in het genre. Gesprekken met de bandleden, collega’s en vrienden over de persoonlijke en muzikale geschiedenis van de band worden gemixt met animaties, archiefbeelden en concertopnamen. De energieke montage roept de sfeer op van de New Yorkse hiphopscene uit de jaren tachtig en negentig.

Afterparty Golden age of hiphop
Aansluitend presenteert de club van 100 een serie videoclipavonden in de meest intieme club van Rotterdam; BIRD. Visual DJ’s Off The Wall brengen deze editie een ode aan de hiphopcultuur. Verwacht dansvloerbangers van Eric B. & Rakim, Public Enemy, N.W.A., De La Soul, A Tribe called Quest, Wu-Tang Clan en meer. Meer info vind je hier

View agenda

Have A Look At This

Friday 31 March

Mansur Brown

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht […]

Saturday 01 April

Grand opening Garden of BIRD

It’s about time! Op zaterdag 1 april (geen grap) kun jij weer hangen in onze voortuin, Garden of BIRD, en trappen we het terrasseizoen af met een grand opening! Dit doen we met een all-star line-up aan DJ’s. Jij vult je buik met de lekkerste drinks & bites, en de DJ’s vullen de Garden met RnB, hiphop, soul en funky BIRD sounds.

Sunday 02 April

Sungazer

Het duo Sungazer staat op zondag 2 april 2023 in BIRD.