fbpx

Tuesday 29 June

Sold Out

North Sea Round Town

CLOD!

Alternate Takes

Start

20:30 (doors 20.00)

Ticket prices

Gratis (reserveer een Ticket for Two)

Sold Out

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: er zijn geen regels. Oké… eentje dan: de host nodigt een guest-artist uit. Verder zijn we overgeleverd aan de muzikale whims van de band: van een avond post-moderne free-jazz tot dromerige live-loops en van zeskoppige bands tot akoestische duo’s – alles kan. Op 29 juni is de beurt aan de experimentele groovers van CLOD!

CLOD! is het project van jazzbassist en componist Alessandro Fongaro. De band maakt muziek om gebroken teenage dreams te herstellen. Dromen die klinken als een zoetzure mash-up van nostalgische melodieën en improvisatie met als basis dansbare beats. Voor hun Alternate Takes in BIRD heeft CLOD! iets bijzonders in petto: hun instrumentale repertoire is speciaal geüpgraded met zanglijnen en lyrics. Alsof dat nog niet reden genoeg is om te komen kijken, joint BIRDbekende en saxofonist Jesse Schilderink ook voor wat extra bariton-flavor!

North Sea Round Town is het fringe festival van North Sea Jazz dat van 24 juni t/m 11 juli 2021 neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers. Op onverwachte plekken, pop-up’s en jazz-podia. www.northsearoundtown.nl.

Line-up
Nicolò Ricci – saxophone
Dario Trapani – guitar
Koen Schalkwijk – wurlitzer, synthesizer 
Alessandro Fongaro – bass guitar, vocals
Jimmi Hueting – drums, synthesizer

Special guest: Jesse Schilderink – baritone sax, effects

View agenda

Have A Look At This

Thursday 24 June

SMANDEM at BIRD • Alternate Takes

SMANDEM.

De woensdag in BIRD is back in business! Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. Deze editie maken de groovers van SMANDEM onze zaal onveilig!

Saturday 26 June

Melissa Fortes

Op zaterdag 26 juni kun je genieten van een intiem brunchconcert van Melissa Fortes in BIRD. De Kaapverdische zangeres brengt je Braziliaanse sounds met een vleugje jazz en soul.

Thursday 08 July

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!