fbpx

Tuesday 29 June 2021

Sold Out

North Sea Round Town

CLOD!

Alternate Takes

Start

20:30 (doors 20.00)

Ticket prices

Gratis (reserveer een Ticket for Two)

Sold Out

Tickets gereserveerd? In verband met no-shows is het belangrijk om je ticket(s) te bevestigen. Mocht je dit niet doen, dan worden de gratis tickets vrijgegeven voor andere muziekliefhebbers. Tickets bevestigen kan hier (er is hiervoor ook een mailing uitgegaan, check ook je spambox!).

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: er zijn geen regels. Oké… eentje dan: de host nodigt een guest-artist uit. Verder zijn we overgeleverd aan de muzikale whims van de band: van een avond post-moderne free-jazz tot dromerige live-loops en van zeskoppige bands tot akoestische duo’s – alles kan. Op 29 juni is de beurt aan de experimentele groovers van CLOD!

CLOD! is het project van jazzbassist en componist Alessandro Fongaro. De band maakt muziek om gebroken teenage dreams te herstellen. Dromen die klinken als een zoetzure mash-up van nostalgische melodieën en improvisatie met als basis dansbare beats. Voor hun Alternate Takes in BIRD heeft CLOD! iets bijzonders in petto: hun instrumentale repertoire is speciaal geüpgraded met zanglijnen en lyrics. Alsof dat nog niet reden genoeg is om te komen kijken, joint BIRDbekende en saxofonist Jesse Schilderink ook voor wat extra bariton-flavor!

North Sea Round Town is het fringe festival van North Sea Jazz dat van 24 juni t/m 11 juli 2021 neerstrijkt in Rotterdam, met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz, blues, soul, funk, hiphop, pop, improvisatie en crossovers. Op onverwachte plekken, pop-up’s en jazz-podia. www.northsearoundtown.nl.

Line-up

Nicolò Ricci – saxophone
Dario Trapani – guitar
Koen Schalkwijk – wurlitzer, synthesizer 
Alessandro Fongaro – bass guitar, vocals
Jimmi Hueting – drums, synthesizer

Special guest: Jesse Schilderink – baritone sax, effects

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.