fbpx

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€16,00 (Pre-sale) / €16,50,- (Door)

Tickets

Bnnyhunna improviseert op zalvende wijze fusion-loopjes en bekende hooks van zowel OutKast als Mozart uit zijn keyboard en gebruikt eigen samples en geluidseffecten om zijn nummers herkenbaar en gelaagd te houden. Na samenwerkingen met meerdere grote artiesten als Jose James en Arp Frique, trapte hij 2 jaar geleden zijn solocarrière af. Woensdag 28 februari komt hij naar BIRD!

Benjamin ‘Bnnyhunna’ Ankomah groeit als Ghanese jongen op in Amsterdam-Zuidoost. Als tiener komt Bnnyhunna er al snel achter dat het leven niet altijd makkelijk zal zijn. Hij zoekt daarom naar allerlei vormen van inspiratie en muziek blijkt een belangrijke bron. Tijdens kerkdiensten leert Ankomah gitaar, toetsen en drums spelen. Zijn muziek leeft in een weidse soundscape, zwaar beïnvloed door jazz, soul, afro, hiphop en legendes als Fela Kuti, Pharrell Williams en John Coltrane. Met zijn toewijding en passie produceert hij later nummers voor artiesten als Gaaida en Akwasi. Zijn werk blijft zeker niet onopgemerkt, wat leidt tot tournees met onder meer José James en Arp Frique. Na deze avonturen besluit Bnnyhunna dat het tijd wordt voor zijn eigen solodebuut: ‘SINTHA‘. Met dit project wil hij nieuwe perspectieven bieden in de status quo om de ‘gewone’ ervaring van het luisteren naar muziek te verbeteren. Amper een jaar later loopt North Sea Jazz langzaam vol voor de jazzy mix van hiphop, latin, R&B en funk van Ankomah. Met behulp van verschillende kunstvormen zoals fotografie, video, poëzie en invloeden uit jazz, soul, afro en hiphop wil hij zijn publiek prikkelen. Zorg dat je erbij bent, want dit belooft een hele experience te worden!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Friday 23 February

Dam Swindle

Om de dansvloer in ere te houden op 25 november, verwelkomen we Black Cadmium met hun Detroit-flavoured house geluid, met support van Bound 45.

Saturday 24 February

Frankie Stew and Harvey Gunn

Zaterdag 24 februari, it’s happening! Frankie Stew en Harvey Gunn rocken BIRD met hun dope hip-hop vibes en electronic beats.