fbpx

Wednesday 12 June

Book a table
Gratis

Yiannis Mitsios Quintet

Birdsessions

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Birdsessions is dé plek waar jonge muziekmakers samenkomen en je het geluid van morgen kan ervaren. De intieme jam en samenzijn in BIRD’s café is een favoriet voor Birdies zelf, home-grown artists, regulars, muziekstudenten en anyone that has a beating heart for music.

Yiannis Mitsios Quintet is een up-and-coming jazz group uit Rotterdam. Het quintet, opgericht op oktober 2023, by Yiannis, focust op het maken van naadloze blends tussen jazz met andere genres rock, pop, hip hop, and world music influences. Ze creëren een sound die zowel musically coherent is als rijk aan inhoud.

Yiannis’ composities worden gekarakteriseerd door de lyrische melodieën en de exploratie van ritmische concepten zoals syncopation en polyrhythms. Zijn diverse harmonic palettes en rijke solo improvisatie vormen verder de identiteit van het quintet. 

The artiesten die Yiannis’ zijn visie tot leven brengen bestaan uit Marios Charalambous (Cyprus) op Tenor Saxophone, Nikolas Tsangaris (Cyprus) op Drums, Eva Serrano (Spain) op Acoustic Bass, en Daniel Bulatkin (Czech Republic) op Piano/Hammond organ. Ieder brengt zijn eigen culturele elementen die samen hun harmonieuze fusie vormen.

Line-up:

Marios Charalampous: Tenor Saxophone

Eva Serrano: Upright Bass

Daniel Bulatkin: Piano/Hammond Organ/Rhodes Nikolas Tsangaris: Drums

Yiannis Mitsios: Guitar/Compositions

Guest Singer: Anne-Roos Broekhuizen

Session leader: Siegfried Hart

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.

Thursday 04 July

Blue Note Records: 85th Anniversary Tribute Party

Dit jaar viert Blue Note zijn 85ste verjaardag, en dat is reden genoeg voor Jazzpodium BIRD om dit tijdloze Amerikaanse muzieklabel in het zonnetje te zetten. Samen met DJ Maestro en de Rotterdamse jazzliefhebber en theatermaker Wilfried de Jong, brengen we een eerbetoon aan de muziek van Blue Note met een geweldige line-up van hedendaagse jazzmuzikanten. Kom naar BIRD en vier de rijke geschiedenis van Blue Note Records met ons mee!