fbpx

Saturday 11 September 2021

Beyond The Beat

Start

13.00 – 23.00

Ticket prices

Afternoon ticket 13.00 – 18.30 / € 25 (incl. food)
Evening ticket 17.00 – 23.00 / € 25 (incl. food)
Full day ticket 13.00 – 23.00 / € 35 (incl. food)

Tickets

Na een succesvolle editie van vorig jaar, is Beyond the Beat op 11 september terug onder de Hofbogen. Het programma en de missie van Beyond the Beat plaatsen hiphopcultuur in een bredere context. Via een multidisciplinair programma – live optredens, dansceremonies, panels en film – willen we context bieden voor de ontwikkeling van hiphopmuziek, cultuur en crossovers in de loop van de tijd.

Dit jaar zoomen in op black joy as a form of resistance and anger as fuel.  Een programma in beeld en geluid dat inzoomt op de zwarte diaspora, de viering van de zwarte cultuur en de urgentie voor sociale verandering in tijden van een pandemie.

Afternoon line-up

Powertalk Kelechi Okafor (13:00 – 14.45 at Station Hofplein)
Kelechi Okafor is een zwart-Britse actrice, regisseur en spreker, geboren in Nigeria en opgegroeid in Londen. Kelechi zegt onbeschaamd haar gedachten en weigert zich voor woede te schamen. Kelechi suggereert in feite dat zwarte vrouwen en niet-binaire mensen hun woede onder ogen moet zien, benutten en vieren.

‘To Rome’ by Nedda Sou Dance Ceremony (15:00 – 15:05 at Garden of BIRD)
‘To Rome’ gaat over de emotionele keuzes die mensen maken en hoe ze relaties beïnvloeden. In deze tijd waarin ‘social distancing’ de norm is geworden, biedt internet een voor de hand liggend alternatief om de sociale afstand op emotioneel gebied te verkleinen.

Aftertalk / lunch (15:00 – 16:30 at Garden of BIRD)
Breaktime! Onze Garden is geopend om bij te praten en voor een tasty BBQ van Komproeven inclusief drinks that keep flowing.

Panel clubcultuur + film screening ‘Check Your Body at the Door’ (16:30 – 18:30 at BIRD)
Tijdens een panel met Tony Touch (VS), John Agesilas, Roberto Romello en Samira bin Sharifu duiken we in de clubcultuur; wat betekent clubcultuur voor hen, wat is de huidige staat en toekomst van de clubcultuur?

Na het panel zullen we Check Your Body at the Door vertonen. Check Your Body at the Door is een documentaire over de house en dance community in NYC’s golden decade – the 90s. De film bevat rare footage over de underground scene met de focus op community, de virtuositeit, diversiteit van eclectische dansstijlen én legendarische house dancers die aan de basis stonden van de cultuur.

Evening line-up

‘To Rome’ by Nedda Sou Dance Ceremony (17:00 – 17:05 at Garden of BIRD)
‘To Rome’ gaat over de emotionele keuzes die mensen maken en hoe ze relaties beïnvloeden. In deze tijd waarin ‘social distancing’ de norm is geworden, biedt internet een voor de hand liggend alternatief om de sociale afstand op emotioneel gebied te verkleinen.

Aftertalk / dinner (17:00 – 18:15 at Garden of BIRD)
Breaktime! Onze Garden is geopend om bij te praten en voor een tasty BBQ van Komproeven inclusief drinks that keep flowing.

Rap as culturale heritage: 20 years of The Blueprint (18.30 – 20:00 at Station Hofplein)
Join the conversation! In samenwerking met TEAM BEATS vieren we het 20-jarig bestaan van het album ‘The Blueprint’ van JAY Z. Het hiphopalbum is opgenomen in de Amerikaanse ‘National Recording Registry’, dit maakt de plaat cultureel erfgoed van de VS. In dit gesprek vragen we ons panel welk Nederlands hiphopalbum als cultureel erfgoed bestempeld moet worden. Met moderator Charisa Chotoe + panelleden Souf Kinani, Carina Fernandes, Saul van Stapele en Veronica van Hoogdalem

Film screening ‘Concerning Violence’ (20.25 – 22:00 at BIRD)
Concerning Violence is een documentaire met archiefbeelden van de strijd in de Derde Wereld. Het is ook een verkenning van dekolonisatie zoals verwoord in het boek van Frantz Fanons ‘The Wretched of the Earth’. Narrated by Amerikaanse hiphopartiest Lauren Hilll. Dit historische boek – dat meer dan 50 jaar geleden is geschreven – blijft een belangrijk hulpmiddel om het neokolonialisme dat vandaag plaatsvindt te begrijpen en te belichten.

Na de film volgt er een gesprek met Quinsy Gario en Sekai Makoni waarin we praten over de impact van de documentaire en verschillende perspectieven van de sprekers en het publiek.

Panel ‘Black Activism’ (22:00 – 23:00 at BIRD)
Een aftertalk na de film ‘Concerning Violence’. Samen met Quincy Gario, Simone Zeefuik en Ernestine Comvalius praten we verder over Black activism in Nederland. De talk is gemodereerd door Sekai Makoni.

Entrance

Afternoon ticket: 13.00 – 18.30 / €25 (incl. food)
Evening ticket: 17.00 – 23.00 / €25 (incl. food)
Full day ticket: 13.00 – 23.00 / €35 (incl. food)


View agenda

Have A Look At This

Friday 27 January

Gabrielle Kwarteng

Op vrijdag 27 januari 2023 is het tijd voor Gabrielle Kwarteng om de club onder de hofbogen te vullen met haar kracht om dansvloeren in extase te zetten. Deze The Lot Radio resident,  die in het afgelopen jaar vier (?!) keer in de Panorama Bar in Berghain heeft mogen draaien, komt naar Rotterdam om haar mix van classic Chicago house, funk, jazz en disco (plus alles wat je daarnaast nog kan verzinnen) ten toon te stellen aan het publiek. 

Saturday 04 February

Billy Woods

Op zaterdag 04 februari 2023 staat Billy Woods in BIRD! Een upcoming name in the scene: kom Billy Woods’ sound bewonderen in BIRD.

Friday 24 February

ADF SAMSKI

Rotterdamse rapper ADF Samski is een ware star-in-the-making. Vrijdag 24 februari staat hij in Annabel. Koop je tickets!