fbpx

Friday 03 May 2019

Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad

Support: Jack Waterson & Loren Oden

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)

Last tickets

Als twee beat-masterminds samenwerken aan een nieuw project dan weet je dat het vuur wordt. De debuutplaat van Ali Shaheed Muhammad (A Tribe Called Quest) en Adrian Younge is dan ook niets minder dan excellence. The Midnight Hour is een ode aan de Harlem Renaissance van de vroege twenties die de kleine wijk ten noorden van Manhattan omtoverde tot een cultureel Mekka. Dat Mekka reist nu rond in de vorm van Adrian en Ali en is te bewonderen op vrijdag 3 mei in BIRD!

De gouden formule van de twee was al sinds het begin van hun carrière duidelijk. Beluister alleen het album There Is Only Now van Souls of Mischief en je weet: deze twee maken magic. Vijf jaar later toont The Midnight Hour hun producing-skills als nooit tevoren. Op de plaat komt alles langs: een strakke ritmesectie, dromerige beats, een volledig orkest (!) en features van cats als Raphael Saadiq, Questlove, Luther Vandross en CeeLo Green.

Support: Jack Waterson & Loren Oden

Insider tip

Na dit concert gaan we door met de clubavond New York Transit! Je krijgt 50% korting op de afterparty met je ticket voor Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad… maar niet verder vertellen.

https://youtu.be/2m9iWEqkEpU

Playlist

Collabo’s met Adrian Younge

Na 23 jaar is dat lijstje muzikanten met wie Adrian Younge heeft samengewerkt zeer indrukwekkend (en onmogelijk om bij stil te zitten). Have a listen!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Saturday 23 January

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!

Friday 25 September

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter!