fbpx

Monday 26 August

Tickets

LantarenVenster, Rotown & BIRD present

Yola

at LantarenVenster

Start

20:15 (doors: 19:30)

Ticket prices

€ 21,50 (pre-sale) / € 20,- (door)

Tickets

Jarenlang probeerde de Britse Yola tevergeefs door te breken in haar eigen land. Haar big break kwam toen ze naar countrymekka Nashville trok, waar ze onder de hoede genomen werd door Dan Auerbach (frontman The Black Keys). Op 26 augustus staat de countrysoulzangeres in LantarenVenster met solodebuut Walk Through Fire op zak!

Yola is pas 35 jaar oud, maar na het horen van haar levensverhaal zou je denken dat ze er minstens 60 achter de rug heeft. Ze groeide op in armoede, werd op latere leeftijd dakloos en kreeg stemproblemen door alle stress die haar turbulente leven veroorzaakte. Zelfs als de frontvrouw van de relatief succesvolle band Phantom Limb voelde ze zich door haar mannelijke bandleden nooit echt serieus gekomen.

Is er dan een betere titel voor haar eerste soloplaat dan Walk Through Fire? Het album staat vol met break-up songs die niet alleen gericht zijn aan een gewelddadige ex, maar ook aan haar vroegere zelf. “Een traditioneel, rootsy popalbum dat tot in de puntjes verzorgd klinkt. Een beetje country, een vleugje soul: bij Dan Auerbach lijkt Yola haar stem gevonden te hebben”, oordeelde muziekjournalist Gijsbert Kamer in de Volkskrant. Het is duidelijk: Yola is als een ware feniks uit het as verrezen!

View agenda

Have A Look At This

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).

Friday 31 May

Gerd Janson BIRD Rotterdam

Gerd Janson

Gerd Janson is een echte dj’s-dj en wordt gerespecteerd in alle hoeken van de wereld – en is dan ook over de gehele globe achter de draaitafels te vinden.