fbpx

Monday 26 August

Sold Out

LantarenVenster, Rotown & BIRD present

Yola

at LantarenVenster

Start

20:15 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

Jarenlang probeerde de Britse Yola tevergeefs door te breken in haar eigen land. Haar big break kwam toen ze naar countrymekka Nashville trok, waar ze onder de hoede genomen werd door Dan Auerbach (frontman The Black Keys). Op 26 augustus staat de countrysoulzangeres in LantarenVenster met solodebuut Walk Through Fire op zak!

Yola is pas 35 jaar oud, maar na het horen van haar levensverhaal zou je denken dat ze er minstens 60 achter de rug heeft. Ze groeide op in armoede, werd op latere leeftijd dakloos en kreeg stemproblemen door alle stress die haar turbulente leven veroorzaakte. Zelfs als de frontvrouw van de relatief succesvolle band Phantom Limb voelde ze zich door haar mannelijke bandleden nooit echt serieus gekomen.

Is er dan een betere titel voor haar eerste soloplaat dan Walk Through Fire? Het album staat vol met break-up songs die niet alleen gericht zijn aan een gewelddadige ex, maar ook aan haar vroegere zelf. “Een traditioneel, rootsy¬†popalbum dat tot in de puntjes verzorgd klinkt. Een beetje country, een vleugje soul: bij Dan Auerbach lijkt Yola haar stem gevonden te hebben”, oordeelde muziekjournalist Gijsbert Kamer in de Volkskrant. Het is duidelijk: Yola is als een ware feniks uit het as verrezen!

Support: Nona.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 19 October

G Love BIRD Rotterdam

G Love

Garrett Dutton, alias G. Love, is inmiddels een kwart eeuw leverancier van zonnige, makkelijk in het gehoor liggend liedjes die sluw de mosterd halen uit alle denkbare Amerikaanse muziekstromingen: blues, hiphop, jazz en funk.

Tuesday 05 November

BOMBINO-BIRD-Rotterdam

Bombino

Maak je klaar voor blues met zand in de groeven. De Nigerijnse saharabluesgitarist Omara Moctar, beter bekend als Bombino, is terug in BIRD!

Saturday 29 August

Clubavond Prince vs Michael Jackon, BIRD

Prince vs Michael

Welke kant kies jij? His royal badness Prince? Of the immortal king of pop, Michael Jackson?