fbpx

Thursday 23 January

Book a table
Gratis

BIRDsesions

Thinking Forward! Contemporary meets traditional

Winter residency curated by Ebba Åsman

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Doe je mee?

Thinking Forward! #4 Contemporary meets traditional The Importance of new meetings 

You’re in for a jazz treat tonight. Ebba heeft haar favoriete jazzmuzikanten, waaronder BIRDsessions-routinier en winter resident van het eerste uur, Jesse Schilderink, bij elkaar getrommeld. Ze maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om met dit dreamteam, naast improviseren, ook een aantal van haar nieuwe composities te spelen.

Winter Residency curated by Ebba Åsman

De Zweedse tromboniste Ebba Åsman voorziet de BIRDsessions in het nieuwe jaar van een frisse start. Ebba’s goede voornemen voor 2020: meer positiviteit en diversiteit. Daar draagt ze zelf haar steentje aan bij tijdens haar artist in residence in BIRD. Elke week staat in het teken van ‘The importance of new meetings’ om haar standpunt kracht bij te zetten. Want er zijn immers meer gelijkenissen dan verschillen tussen ons mensen. Think Forward: kom samen door middel van muziek. 

Come on down, – elke – donderdag in BIRD, en vergeet je instrumenten niet!

Line up

Ebba Åsman – Trombone
Jesse Schilderink: saxophone
Robin van Rhijn: drums 
Alessandro Fongaro: double bass 
Robert Koemans: keys

Interview

Ebba Åsman – Thinking Forward!

One year down, many more to go! Ook in 2020 gaan we gewoon door met de BIRDsessions Residency. Next up: Ebba Åsman, die met haar Winter Residency het nieuwe jaar in komt luiden. Haar strategie: de koude wintermaanden opwarmen door naar eigen zeggen het belang van ‘New Meetings’ te benadrukken.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 11 February

Nerija BIRD Rotterdam

Nérija

Gooi zeven sleutelfiguren uit de Britse jazz-scene bij elkaar en voilà, Nérija is born. Het dominant vrouwelijke collectief, met o.a. […]

Tuesday 11 February

AMAGUK

Neem drie jazzcats en voeg er een gezonde dosis punkrock aan toe. What do you get? Het Rotterdamse AMAGUK! Onlangs […]

Friday 14 February

Moonchild BIRD Rotterdam

Moonchild

Ga mee op reis naar een wereld waarin spiritual jazz, groovy beats en dromerige synthesizers samensmelten. Na tours met o.a. Jill Scott en The Internet staat L.A’s meest spacey alternatieve r&b-trio Moonchild in BIRD!