fbpx

Wednesday 01 July 2015

North Sea Round Town

Soil & Pimp Sessions

Start

20:30 (door: 20:00)

Ticket prices

€ 18,- (pre-sale) / € 21,- (door)
CJP: € 15,- (pre-sale) / € 17,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Op deze woensdagavond woedt er een Japanse orkaan door de Rotterdamse Hofbogen. De explosieve jazzband Soil & Pimp Sessions zal dan met hun energieke live-performance alle stoffige jazzconventies afbreken. De getalenteerde en excentrieke Japanners weten vakmanschap te combineren met speelse spitsvondigheid, met als uitkomst rauwe en vermakelijke jazz in een calorieverbrandend tempo.

Ready? Set… (inter)action!

Shacho, Tabu Zombie, Motoharu, Josel, Akita Goldman en Midorin kwamen elkaar begin jaren nul tegen tijdens een clubavond in Tokio. Een tijd waarin de enige smaakmakers in de Japanse clubscene bestonden uit dj’s. Dat veranderde toen de muzikanten Soil & Pimp Sessions vormden en stelselmatig clubs begonnen af te breken met hun energieke sound. “We hebben altijd het gevoel gehad dat er een ongeschreven regel was in de jazzwereld, namelijk dat de muzikanten zich volledig op hun skills moesten concentreren en het publiek dat simpelweg alleen hoefde te bewonderen, een soort van zender-ontvanger-relatie.” Drie seconden in een optreden of track van Soil & Pimp Sessions en het is duidelijk dat ze volledig met die regel breken.

Big in Japan… and beyond

Hun internationale doorbraak kwam toen ze door Gilles Peterson werden gedraaid in zijn radioprogramma Worldwide. Een live-optreden volgde en Gilles was daar zó van onder de indruk dat hij ze tekende op zijn label Brownswood Recordings. Inmiddels heeft Soil & Pimp Sessions alle grote festivalspodia gerockt, waaronder meerdere keren North Sea Jazz Festival. Het nieuwste album, Brothers & Sisters, verscheen onlangs. Ook hierop is de hysterisch energieke sound van het jazzcombo alom aanwezig, maar belangrijker: ga deze mannen zien optreden!

Line-up

Shacho: agitator en spirit
Tabu Zombie: trompet
Motoharu: saxofoon
Josei: piano
Akita Goldman: bas
Midorin: drums

Tip

Hoe ga je los bij Soil & Pimp Sessions?

Stilstaan is geen optie bij Soil & Pimp Sessions. Maar hoe ga je los?

View agenda

Have A Look At This

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Tuesday 15 October

Theo Croker BIRD Rotterdam

Theo Croker

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!