fbpx

Sunday 04 October 2015

Tickets

Sherry Sunday

Inspired by Billie Holiday

Start

15:30 (doors: 15:00)

Ticket prices

€ 10,- (pre-sale) / € 13,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Deze zondagmiddag staat helemaal in het teken van Billie Holiday. Zangeres Sherry Dyanne laat zich inspireren door haar muziek en brengt met haar Sherry Sunday een sfeervol eerbetoon aan deze grote, misschien wel dé grootste, jazzlegende.

Billie & Sherry

Afgelopen april zou Billie Holiday, een van Amerika’s meest belangrijke jazzzangeressen, honderd jaar zijn geworden en tot op de dag van vandaag inspireert haar sound muzikanten wereldwijd. Zo ook Sherry Dyanne. Haar sound ádemt Billie Holiday. Niet voor niets wordt ze regelmatig met haar vergeleken. “Toen ik Billie Holiday’s muziek hoorde, voelde ik dat vocale jazz mijn thuis was. Billie gebruikt haar stem als instrument en tegelijkertijd kan ze als geen ander menselijk leed voelbaar maken. Ik bewonder haar vrije en laidback interpretatie van melodie en tekst.” Aldus Sherry.

Oldschool jazz

Sherry Dyanne is een soul- en jazzzangeres waarvan er maar weinig rondlopen: doe je ogen dicht en je zweert dat je een doorgewinterde jazzzangeres uit de jaren vijftig voor je hebt staan. Verleden en heden sluiten naadloos op elkaar aan in haar sound. Zo zijn oldschool jazz-en bluesinvloeden terug te vinden in haar nummers, maar ook soul en pop. De artiesten die ze noemt als inspiratiebron zijn dan ook Dinah Washington, Otis Redding en uiteraard Billie Holiday. Maar ook hedendaagse helden als Amy Winehouse, Frank Ocean staan prominent op haar lijst met inspiratiebronnen.

 

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 27 June

Hot 8 Brass Band

Een wereld waarin brassbands hiphop, funk en jazz samen laten komen… lijkt je dat niet geweldig? Ja? Ons ook!

Friday 28 June

BIRD Rotterdam Ntjam Rosie

Jazz Night Express

Eén trein, drie jazzpodia: 28 juni 2019 vertrekt de Jazz Night Express van Rotterdam, via Amsterdam naar hartje Berlijn. De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken én genieten van muziek op een onvergetelijke reis naar Berlijn en weer terug.

Monday 08 July

SudanArchives_JackMckain

Sudan Archives

Sudan Archives speelt deze zomer op alle festivals over de hele wereld brengt… maar(!) vanavond vind je haar in BIRD – haar enige show in intieme clubsetting (we’re honored).