fbpx

Sunday 04 October 2015

Sherry Sunday

Inspired by Billie Holiday

Start

15:30 (doors: 15:00)

Ticket prices

€ 10,- (pre-sale) / € 13,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Deze zondagmiddag staat helemaal in het teken van Billie Holiday. Zangeres Sherry Dyanne laat zich inspireren door haar muziek en brengt met haar Sherry Sunday een sfeervol eerbetoon aan deze grote, misschien wel dé grootste, jazzlegende.

Billie & Sherry

Afgelopen april zou Billie Holiday, een van Amerika’s meest belangrijke jazzzangeressen, honderd jaar zijn geworden en tot op de dag van vandaag inspireert haar sound muzikanten wereldwijd. Zo ook Sherry Dyanne. Haar sound ádemt Billie Holiday. Niet voor niets wordt ze regelmatig met haar vergeleken. “Toen ik Billie Holiday’s muziek hoorde, voelde ik dat vocale jazz mijn thuis was. Billie gebruikt haar stem als instrument en tegelijkertijd kan ze als geen ander menselijk leed voelbaar maken. Ik bewonder haar vrije en laidback interpretatie van melodie en tekst.” Aldus Sherry.

Oldschool jazz

Sherry Dyanne is een soul- en jazzzangeres waarvan er maar weinig rondlopen: doe je ogen dicht en je zweert dat je een doorgewinterde jazzzangeres uit de jaren vijftig voor je hebt staan. Verleden en heden sluiten naadloos op elkaar aan in haar sound. Zo zijn oldschool jazz-en bluesinvloeden terug te vinden in haar nummers, maar ook soul en pop. De artiesten die ze noemt als inspiratiebron zijn dan ook Dinah Washington, Otis Redding en uiteraard Billie Holiday. Maar ook hedendaagse helden als Amy Winehouse, Frank Ocean staan prominent op haar lijst met inspiratiebronnen.

 

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit” a.k.a. Joe Armon-Jones komt naar BIRD! Als toetsenist van Ezra Collective staat Armon-Jones zelfs […]

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!