Sunday 04 October 2015

Tickets

Sherry Sunday

Inspired by Billie Holiday

Start

15:30 (doors: 15:00)

Ticket prices

€ 10,- (pre-sale) / € 13,- (door)

Genre

Deze zondagmiddag staat helemaal in het teken van Billie Holiday. Zangeres Sherry Dyanne laat zich inspireren door haar muziek en brengt met haar Sherry Sunday een sfeervol eerbetoon aan deze grote, misschien wel dé grootste, jazzlegende.

Billie & Sherry

Afgelopen april zou Billie Holiday, een van Amerika’s meest belangrijke jazzzangeressen, honderd jaar zijn geworden en tot op de dag van vandaag inspireert haar sound muzikanten wereldwijd. Zo ook Sherry Dyanne. Haar sound ádemt Billie Holiday. Niet voor niets wordt ze regelmatig met haar vergeleken. “Toen ik Billie Holiday’s muziek hoorde, voelde ik dat vocale jazz mijn thuis was. Billie gebruikt haar stem als instrument en tegelijkertijd kan ze als geen ander menselijk leed voelbaar maken. Ik bewonder haar vrije en laidback interpretatie van melodie en tekst.” Aldus Sherry.

Oldschool jazz

Sherry Dyanne is een soul- en jazzzangeres waarvan er maar weinig rondlopen: doe je ogen dicht en je zweert dat je een doorgewinterde jazzzangeres uit de jaren vijftig voor je hebt staan. Verleden en heden sluiten naadloos op elkaar aan in haar sound. Zo zijn oldschool jazz-en bluesinvloeden terug te vinden in haar nummers, maar ook soul en pop. De artiesten die ze noemt als inspiratiebron zijn dan ook Dinah Washington, Otis Redding en uiteraard Billie Holiday. Maar ook hedendaagse helden als Amy Winehouse, Frank Ocean staan prominent op haar lijst met inspiratiebronnen.

 

Article

Soulsisters die je niet mag missen

Do you like sweet soul music? De komende tijd vind je in BIRD een wonderschone selectie van de beste soulstemmen.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 21 March

LOHAI BIRD Rotterdam

Lohai

Hun doordachte lyrics en infectieuze melodieën vergeleken met de sound van onder meer Emily King, Lianne La Havas en Michael Kiwanuka.

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Friday 05 April

Garden Of BIRD Rotterdam

Garden of BIRD

Eindelijk is het weer zover! BIRD opent wederom de deuren van zijn voortuin: Garden of BIRD. Van dinsdag t/m zondag kun je bij mooi weer binnenwandelen en alle onbeantwoorde e-mails, to-do-lijsten en appjes van je af laten glijden.